Ελλάδα

Αγγελής: Περιμέναμε εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη – Δεν ήρθε ποτέ

Το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής πέρασε νωρίτερα ο αντιεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι «περιμέναμε την εντολή Τσίπρα για αποπομπή Τουλουπάκη αλλά δεν ήρθε ποτέ προφανώς γιατί επέλεξε να ακούσει τον “Ρασπούτιν” που του έλεγε ότι με διώξεις πολιτικών αντιπάλων θα κερδίσουν τις εκλογές και τον Τζανακόπουλο που έλεγε ότι θα κοστίσει πολιτικά. Η Παπασπύρου είχε σχολιάσει ότι τελικά θα διώξει ο Τσίπρας τον Ρασπούτιν στον ανασχηματισμό».

Ακόμη φέρεται να χαρακτήρισε «τρύπα στο νερό» την έρευνα για την υπόθεση Novartis. Όπως σημείωσε ο κ. Αγγελής απευθύνθηκαν στον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου. Μάλιστα ο κ. Αγγελής φέρεται να είπε ότι ο κ. Καλογήρου συμφώνησε στην αποπομπή Τουλουπάκη.

«Θα ενημερώσω τον από πάνω είπε ο υπουργός. Αυτός έπρεπε να εγκρίνει. Ποιος είναι ο παραπάνω; Η απάντηση είναι ο τότε πρωθυπουργός. Ο κ. Τζανακόπουλος διαβεβαίωνε τον πρωθυπουργό πως μια τέτοια αποπομπή θα ήταν η καταστροφή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είπε η κ. Παπασπύρου. Στην ίδια γραμμή ήταν κι ο «Ρασπούτιν».», συνέχισε ο Ιωάννης Αγγελής.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ένα νόμιμο έγγραφο από τις ΗΠΑ. Επίσης, το FBI ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε καμία εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και το επιβεβαίωσε, μάλιστα, και ο Πάιατ στους δύο υπουργούς Δικαιοσύνης, Κοντονή και Καλογήρου».

Σχετικά με την Ελένη Τουλουπάκη υπογράμμισε ότι «απέκρυπτε έγγραφα για να μην αποδειχτεί ο δόλος της». Ακολούθως συνέχισε λέγοντας ότι η στρατηγική της αφορούσε τη δίωξη πολιτικών «άρον άρον και ας έβρισκε άκρη ο ανακριτής». «Διώξτε την Τουλουπάκη αν θέλετε πραγματική διερεύνηση της υπόθεσης» υποστήριξε. Τέλος είπε ότι θα μιλήσει για «Ρασπούτιν», καθώς υπήρχε κάποιο πρόσωπο «ισχυρότερο» από την εισαγγελία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το