Lifestyle, Θ Plus

Αγγελική Λάμπρη για τη σεξουαλική παρενόχληση: «Ήμουν σε κατάσταση σοκ»

Η Αγγελική Λάμπρη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Open Weekend» και μίλησε για την καταγγελία κακοποίησης στον χώρο του θεάτρου, την οποία δημοσιοποίησε πριν από περίπου δύο χρόνια. Η ηθοποιός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης της εξομολογήθηκε τους λόγους, για τους οποίους προχώρησε στη συγκεκριμένη καταγγελία, ενώ σχολίασε τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αντιμετωπίσει όσα της συνέβησαν.

«Ήταν κάτι που κουβαλούσα, κάτι που ήθελα να το βγάλω από μέσα μου. Είχα θυμώσει με τον εαυτό μου που δεν αντέδρασα τότε. Μόνο αυτό. Δεν μου είχε προκαλέσει άσχημα συναισθήματα για μένα, γιατί θεώρησα ότι ήταν καθαρά πρόβλημα του άλλου. Δεν τα ‘βαλα με τον εαυτό μου» αναφέρει αρχικά η Αγγελική Λάμπρη για την κακοποιητική συμπεριφορά που βίωσε στο παρελθόν» ανέφερε αρχικά.

«Είχα παγώσει. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν… ήμουν σε κατάσταση σοκ. Όταν ξεπερνάς το σοκ, θέλεις να τα σπάσεις όλα. Τώρα πια, με όλα αυτά που έχουν γίνει, θεωρώ ότι δύσκολα θα συμβεί κάτι τέτοιο. Τότε αν ένα νέο κορίτσι που μόλις είχε τελειώσει τη δραματική σχολή τολμούσε να πει κάτι τέτοιο, δεν θα έβρισκε ποτέ δουλειά. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Τώρα ξέρεις ότι θα σε ακούσουν» πρόσθεσε στη συνέχεια η Αγγελική Λάμπρη.

Η καταγγελία της Αγγελικής Λάμπρη
Η Αγγελική Λάμπρη περιέγραψε πριν από περίπου δύο χρόνια μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, την κακοποιητική εμπερία που βίωσε κατά το παρελθόν.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Σοφία Μπεκατώρου, ήταν αυτή που μας ενέπνευσε. Υποκλινόμαστε στο μεγαλείο ψυχής και τη δύναμη. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην βιώσει σεξουαλική, ψυχολογική ή λεκτική βία» ανέφερε αρχικά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά προέβη σε αυτή την ενέργεια, καθώς ως μητέρα, θέλησε να περάσει το μήνυμα στην κόρη της πως δεν πρέπει να φοβάται ποτέ και κανέναν.

«Θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί. Πρέπει όλοι να μιλήσουμε τώρα, η κοινωνία αλλάζει» εξήγησε η ηθοποιός και συμπλήρωσε πως ενώ η καταγγελία ξεκίνησε από τρεις γυναίκες, τώρα είναι 14: «Είμαστε όλες μια γροθιά ενωμένες» υποστήριξε.

Συνεχίζοντας τόνισε πως το 1998, της τηλεφώνησε ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης και όταν πήγε στο θέατρο, μπήκε μέσα και κλείδωσε την πόρτα, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

«Ανέβηκα στην σκηνή και ανέβηκε κι εκείνος μετά από λίγο και ενώ έκανα τον αυτοσχεδιασμό άρχισε να έρχεται πάρα πολύ κοντά. Άρχισα να νιώθω πάρα πολύ άβολα και αμήχανα και να φοβάμαι. Κι όσο πλησίαζε φοβόμουν ακόμα περισσότερο. Σταμάτησα την πρόβα λέγοντας πως δεν νιώθω καλά και είμαι άρρωστη. Κατέβηκα κάτω από την σκηνή. Κατέβηκε κι εκείνος κι ενώ ήμουν σοκαρισμένη σε ένα κλειδωμένο θέατρο, δεν μπορούσα να φύγω και εκείνος προέβη σε μια ολοκληρωμένη σεξουαλική πράξη μόνος του, βλέποντας τον τρόμο στα μάτια μου και τον φόβο μου. Ήθελα να φωνάξω βοήθεια και ήξερα πως δεν ήταν κανείς εκεί να με ακούσει. Ήθελα να φύγω τρέχοντας και δεν μπορούσα γιατί ήμουν κλειδωμένη και το κλειδί ήταν πάνω του. Πάγωσε όλο μου το αίμα, δεν πίστευα ότι συμβαίνει αυτό, ήταν πολύ σοκαριστικό» αποκάλυψε ακόμη η Αγγελική Λάμπρη.

Επιπλέον συμπλήρωσε πως δεν θεωρεί ότι η αυτοδικία είναι ο τρόπος αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού αλλά «πρέπει να αντιδρούμε», τονίζοντας πως τα πράγματα πια είναι διαφορετικά σε σχέση με πριν από 22 χρόνια που βίωσε το εν λόγω περιστατικό.

«Θεωρώ ότι η κοινωνία είναι ανοιχτή, είναι έτοιμη να ακούσει. Κάθε γυναίκα πρέπει να μιλήσει και η κοινωνία θα την πιστέψει. Αυτό θέλω να μεταδώσω στο παιδί μου: Να είναι δυνατή για να αντιμετωπίσει οτιδήποτε της συμβεί. Είμαστε όλοι μαζί. Ο χώρος μας είναι καταπληκτικός και το ότι 5-6 άνθρωποι κάνουν τέτοια, δεν χαρακτηρίζουν τον χώρο μας» κατέληξε η Αγγελική Λάμπρη.

Φωτογραφία άρθρου: NDPPHOTO

Πηγή:protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το