Τοπικά

Αγγειοχειρουργός με ιατρείο και στον Βόλο συνεργαζόταν με τον ογκολόγο του “θανάτου” Νίκο Κοντό

Το όνομα ενός αγγειοχειρουργού που διατηρεί και στον Βόλο ιατρείο, περιλαμβάνεται στην δικογραφία της υπόθεσης του ογκολόγου του “θανάτου” . Στην δικογραφία εμπλέκονται τα ονόματα δύο γιατρών -ενός στον Βόλο και ενός στη Λαμία- ωστόσο ο αγγειοχειρουργός είναι εγγεγραμμένος στο ειδικό μητρών του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας ως “επισκέπτης” καθώς διατηρεί και άλλα ιατρεία, σε διαφορετικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της e-thessalia.gr . Ο αγγειοχειρουργός με νόμιμη άδεια λειτουργίας ιατρείου επισκεπτόταν τον Βόλο δύο με τρεις φορές την εβδομάδα και ανήκει επίσημα στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.  Πάντως ο 45χρονος γιατρός φέρεται να έχει υπηρετήσει σε στρατόπεδο στη Μαγνησία και να έχει κάνει  “αγροτικό” σε Κέντρο Υγείας στο Νομό. Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα που εξέτασε η αστυνομία στη Μαγνησία περιλαμβάνουν μόνο ασθενείς του μαϊμού ογκολόγου και ο αγγειοχειρουργός φερόμενος ως συνεργάτης  έχει εντοπιστεί στην Αθήνα.

Η δράση του Κοντού, όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό στην εισαγγελία, έχει αφετηρία το 2016 – με τα υπάρχοντα στοιχεία- οπότε και εμφανιζόταν ως διακεκριμένος γιατρός από την Ελβετία, υποσχόμενος στα θύματά του πρωτοποριακές θεραπείες με σκευάσματα από βότανα και δραστικές ουσίες κάνναβης.

Η θεραπεία που πρότεινε ήταν πεντάμηνη και τα βότανα τα προμηθευόταν από κατάστημα στο Πήλιο. Έπειθε τους ασθενείς να σταματούν τις θεραπείες τους με αποτέλεσμα να στείλει στον άλλο κόσμο δύο εφήβους και ένα ηλικιωμένο.
Αυτές οι περιπτώσεις έχουν προς το παρόν αποκαλυφθεί, μπορεί να υπάρχουν όμως και πολλές άλλες, τουλάχιστον αυτό εκτιμά η Εισαγγελία.

Φέρεται ότι ζητούσε από τα υποψήφια θύματά του να υποβληθούν σε εξετάσεις (μαγνητική-αξονική τομογραφία) σε συγκεκριμένα διαγνωστικά κέντρα και τους εξέταζε σε ιδιωτικά ιατρεία κλινικών, χωρίς να υπάρχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με τη μεσολάβηση-συναίνεση ιατρών που είχαν και αυτοί εξαπατηθεί και πίστευαν πως πρόκειται για γιατρό.Αναλάμβανε συντονισμό χειρουργικών επεμβάσεων σε ιδιωτικές κλινικές χωρίς όμως να μετέχει στις επεμβάσεις περιοριζόταν μόνον να συνοδεύει τους ασθενείς και μετείχε στην ομάδα των γιατρών στο επισκεπτήριο.

Προέβαινε στην εκτίμηση-αξιολόγηση εξετάσεων για ασθενείς, απαξίωνε όλους τους άλλους γιατρούς και έπειθε τους αρρώστους ότι τα δικά του “φάρμακα” σε ενέσιμη μορφή από την Ελβετία ήταν τα κατάλληλα.
Εμφανιζόταν χωρίς  ιατρική μπλούζα ή διακριτικά του τίτλου του ενώ έχουν εντοπιστεί και περιπτώσεις που  παρίστανε τον πιλότο ή το γιατρό της πολεμικής αεροπορίας.
Συστηνόταν σε κάποιους ως ανιψιός πολύ γνωστού εφοπλιστή και τη γυναίκα του την εμφάνιζε άλλοτε ως κόρη και άλλοτε ως ανιψιά άλλου εφοπλιστή.

Εμφανιζόταν ως άτομο που είχε επαφές με πολιτικούς, δικαστές και υψηλόβαθμα στελέχη της Αστυνομίας και ότι ο ίδιος ήταν στέλεχος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, ότι είχε επαφές με το Άγιον Όρος και συγκεκριμένα με τις Μονές Εσφιγμένου και Βατοπαιδίου, το Πατριαρχείο, το Βατικανό και τον Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.
Υποσχόταν μεταθέσεις και έκανε και τον μεσίτη με εταιρεία στη Σαουδική Αραβία. Είχε προσεγγίσει ακόμα και πρόεδρο εφετών παριστάνοντας τον ιατρό.

Το Φεβρουάριο 2017 επισκέφτηκε οικογένεια στη Λάρισα φορώντας στρατιωτική στολή πιλότου από όπου ζήτησε λεφτά για να κανονίσει μετάθεση σε στρατιώτη.
Τα χρήματα τα εισέπραττε σε επιταγές που βρέθηκαν στην κατοχή τρίτων προσώπων. Μάλιστα είχε δώσει επιταγή σε ιδιοκτήτη σχολής που φοιτούσαν τα παιδιά του.

Συνεργασία και με κλινική
Ο 47χρονος αναζήτησε συνεργασία σε γνωστή κλινική στο κέντρο της Αθήνας και συστήθηκε στον υπεύθυνο ως νευροογκολόγος με έδρα την Ελβετία, ανιψιός γνωστού εφοπλιστή με πατέρα αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.
Του είπε ότι έχει σπίτι στο Λαγονήσι και πως η σύζυγός του είναι κόρη άλλου γνωστού εφοπλιστή και ότι ο ίδιος αφιλοκερδώς βοηθάει μοναχούς και ότι έχει σχέση με την Εκκλησία.

Όταν όμως του προτάθηκε να ενταχθεί στο δυναμικό της κλινικής  ο 47χρονος αρνήθηκε λέγοντας ότι δεν θέλει να έχει επαφή με το δημόσιο και την εφορία και γι’ αυτό δεν χρειάστηκε να προσκομίσει κάτι για να αποδείξει την ιατρική του εκπαίδευση.

Ο υπεύθυνος της κλινικής έκανε 4 επεμβάσεις σε ασθενείς του 47χρονου. ‘Άρχισε να τον υποψιάζεται όταν διαπίστωσε ότι ο 47χρονος δεν γνώριζε πώς να αποστειρώνει τα χέρια του και διατηρούσε επιφυλάξεις για τα όσα του έλεγε για τις γνωριμίες του ο 47χρονος.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το