Τοπικά

Αγέλες αδέσποτων σκύλων σε Βόλο και Ν.Ιωνία

Παράπονα που καταγράφονται από πολίτες, σχετικά με το θέμα των αδέσποτων σε Βόλο και Ν. Ιωνία. Σύμφωνα με μαρτυρίες, αγέλη 10 σκύλων βρίσκεται στην οδό Θειρών κοντά στο ύψος της οδού Παρασκευοπούλου και «κόβει βόλτες» προς τον Κραυσίδωνα, «κρούοντας τον κώδωνα» του κινδύνου και για όσους ιδιοκτήτες σκύλους βγάζουν βόλτα τα ζώα τους. Επίσης, στη συνοικία της Καλλιθέας, υπάρχει αγέλη από τρία μεγαλόσωμα σκυλιά, ενώ περίπου 12 αδέσποτοι σκύλοι εντοπίστηκαν κοντά στον Άγ. Γεράσιμο, καθώς και στην οδό Φυτόκου, στο ύψος γνωστού υποκαταστήματος μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Επιπλέον, στη συμβολή των οδών Παγασών με 2ας Νοεμβρίου, αδέσποτα κινούνταν επιθετικά σε όσα δίκυκλα, διέρχονταν από το σημείο, ενώ και στην οδό Νάξου κάτω από το γήπεδο του Σαρακηνού, περίοικοι αναφέρουν ότι περίπου 10 μεγαλόσωμα σκυλιά, όταν διαπιστώσουν κίνηση δικύκλου ή οχήματος ή και πεζών, γαβγίζουν επιθετικά προς το μέρος τους. Τέλος και στη συνοικία των Αγ. Αναργύρων στο πάρκο, οι περίοικοι κάνουν λόγο για πέντε σκυλιά που γαβγίζουν και επιτίθενται σε περαστικούς.
Όπως αναφέρουν αναγνώστες, έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, ωστόσο σύμφωνα με τον Νόμο, τα αδέσποτα ζώα περισυλλέγονται, υποβάλλονται σε κτηνιατρική εξέταση, στειρώνονται, αποπαρασιτώνονται και εμβολιάζονται. Επίσης, κάθε δήμος υποχρεούται να λαμβάνει κάθε αναγκαίο μέτρο για την αντιμετώπιση, με κατάλληλο τρόπο, των αναγκών φιλοξενίας, προσωρινής διαμονής, περίθαλψης, σίτισης και εν γένει φροντίδας των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Αν δεν βρεθεί ανάδοχος και δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε καταφύγια, τα περισυλλεγέντα ζώα συντροφιάς επιστρέφονται στο οικείο περιβάλλον τους και στις περιοχές που ορίζονται με την απόφαση της εκτελεστικής του δήμου, με την προϋπόθεση, ότι είναι στειρωμένα. Ζώα που βρίσκονται σε καταφύγια και δεν υιοθετούνται μετά από διάστημα τρίμηνης συνεχούς παραμονής σε αυτά και ανάρτηση στην Πανελλήνια Πλατφόρμα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, δύναται να επιστρέφονται στο οικείο περιβάλλον και στις περιοχές που ορίζονται.

Share
Ετικέτες: αδεσποτα

Πρόσφατα άρθρα

Ιταλία: Βουλευτές τραγουδούσαν «Bella Ciao» την ώρα που έπεφτε το άγριο ξύλο στη Βουλή

Μεγάλη ένταση, με άσκηση βίας, σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης στην ιταλική βουλή όταν…

13 Ιουνίου 2024

Ρέθυμνο: Στρατολόγησαν Παλαιστίνιο για να σκοτώσει 39χρονη και τον Ισραηλινό συνεργάτη της

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Ρεθύμνου στην υπόθεση τριών ατόμων που καταγγέλλονται ότι «στρατολόγησαν» έναν…

13 Ιουνίου 2024

ΠΑΣΟΚ: Ανοίγει η «βεντάλια» αμφισβήτησης του Νίκου Ανδρουλάκη – Ο «γρίφος» του Χάρη Δούκα

Ανοίγει η «βεντάλια» με τα ονόματα στελεχών και βουλευτών που αμφισβητούν τον Νίκο Ανδρουλάκη στην…

13 Ιουνίου 2024

Mouthpad: Συσκευή μετατρέπει τη γλώσσα σε… κέρσορα ποντικιού

Η τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCIs) έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια με τέτοιο τρόπου που αναμένεται…

13 Ιουνίου 2024

Σε οικονομική κρίση η Unrwa – Καλεί την Τουρκία να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη χρηματοδότηση υπέρ Παλαιστινίων

Η Unrwa, η οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, βρίσκεται σε κρίσιμη οικονομική…

13 Ιουνίου 2024

Ηλεία: Aθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Αθωώθηκε ομόφωνα ο παιδίατρος από την Πάτρα από τις κατηγορίες που ασκήθηκαν εις βάρος του,…

13 Ιουνίου 2024