Τοπικά

Αγανακτισμένοι οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. στον Βόλο που καλούνται να ξαναπληρώσουν τον φόρο της άδειας κυκλοφορίας

Αγανακτισμένοι είναι δεκάδες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στον Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, καθώς καλούνται να πληρώσουν για δεύτερη φορά τον φόρο της άδειας κυκλοφορίας των Ι.Χ. Το πρόβλημα συζητήθηκε σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργατικό Κέντρο, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού ο τρόπος αντίδρασης, ενώ αμέσως μετά οι διαμαρτυρόμενοι μετέβησαν στην Εφορία όπου δημιουργήθηκε ένταση όταν δεν πήραν απαντήσεις ούτε από την Eπιθεωρήτρια της ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια μετέβησαν στα Δικαστήρια Βόλου για να συναντηθούν με τον Εισαγγελέα.


Ο κ. Ιωάννης Μαστρογιάννης ανακάλυψε εντελώς τυχαία ότι η Εφορία του έχει πιστώσει χρέος 85 ευρώ στον λογαριασμό του. “Πήρα την πρωτοβουλία να συγκεντρώσω τον κόσμο για να πάρουμε αποφάσεις. Θα κινηθούμε με όποιο τρόπο διαθέτουμε κατά της Εφορίας και κατά του Μηχανολογικού, αλλά και κατά παντός υπευθύνου”.

Ο κ. Μαστρογιάννης ανέφερε ότι ο πρόσθετος φόρος επιβλήθηκε σε αυτούς που αγόρασαν αυτοκίνητα από το 1999 έως το 2001.
“Τα ποσά που καλούμαστε να πληρώσουμε ποικίλουν από 84 έως και 300 ευρώ. Δεν έχει σχέση η μάρκα του αυτοκινήτου ή αν ήταν καινούργιο ή μεταχειρισμένο όταν το αγοράσαμε. Δηλαδή 20 χρόνια κυκλοφορούσαμε παράνομα; Πως μας στέλνουν κάθε χρόνο τέλη κυκλοφορίας” διερωτήθηκε ο ίδιος.

Αν και το πρόβλημα υπολογίζεται ότι αφορά περίπου 1500 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων στη Μαγνησία, στη συγκέντρωση εμφανίστηκε μικρός αριθμός ιδιοκτητών.

“Κάποιοι υπάλληλοι της Εφορίας ή του Μηχανολογικού “έφαγαν” πολλά λεφτά. Αλλά δεν θα τα πληρώσουμε εμείς. Να μας αφαιρέσουν το χρέος και ας ψάξουν να βρουν τι συμβαίνει. Δεν μπορεί η Εφορία να δίνει χαρτί στο Μηχανολογικό για να μας εκδοθεί άδεια, να μπαίνουν σφραγίδες και τώρα συμβαίνει αυτό”, είπε ο κ. Μαστρογιάννης και πρόσθεσε ότι τα πρόστιμα βεβαιώθηκαν στις 3 Οκτωβρίου.


Ο ίδιος μετέβη στην Εφορία και τον παρέπεμψαν στο Τμήμα Εσόδων για να πληρώσει. Όπως ανέφερε, οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες δεν έχουν πλέον στην κατοχή τους τα αυτοκίνητα που αγόρασαν το 2000, καθώς τα έχουν πουλήσει ή τα έχουν αποσύρει. Πολλοί από τους ιδιοκτήτες προσήλθαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο με τα αποδεικτικά για την πληρωμή του φόρου την περίοδο που αγόρασαν τα αυτοκίνητά τους.

Σήμερα ορίστηκε η Επιτροπή που τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την Εφορία και τον προϊστάμενο του Μηχανολογικού, ενώ θα προγραμματιστούν συναντήσεις και με τους πολιτικούς του Νομού. “Αν δεν γίνει τίποτα, η πρόταση μας είναι να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή”.

Με τα χαρτιά που αποδεικνύουν ότι έχει πληρώσει τον φόρο εμφανίστηκε ο κ.Ευθύμιος Κρανιώτης που αγόρασε αυτοκίνητο το 2000 και το έχει ακόμα στην κατοχή του.
“Μου ζητούν να πληρώσω 84,9 ευρώ” ανέφερε. Ο ίδιος, όμως, πλήρωσε και για δεύτερη φορά τον φόρο. “Δεν θέλω να χρωστάω στην Εφορία. Μου χρωστούν, δεν τους χρωστώ” σημείωσε.
Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Βαλουκσής επισήμανε ότι όταν πήγε στην Εφορία για να βρει το δίκιο του, υπάλληλος του είπε ότι πρόκειται για υπόλοιπο τέλους ταξινόμησης για το αυτοκίνητό του, ενώ άλλος υπάλληλος ανέφερε ότι αφορά τέλη κυκλοφορίας. “Δεν έχουν συνεννοηθεί ούτε μεταξύ τους, τι να μας πουν… Εγώ δεν θα πάω να πληρώσω για κάτι που είναι ήδη πληρωμένο”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το