Τοπικά

Αγανακτισμένοι οι Γονείς ΑμεΑ με τη δημοτική αρχή Βόλου – Καταγγέλλουν «ρατσιστική διάκριση»

paidia-amea

Ο Σύλλογος Γονέων Α.μεΑ. καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Βόλου και τις αρμόδιες Υπηρεσίες οτι αρνούνται αναίτια να λύσουν ένα πρόβλημα, για το οποίο έχουν ενημερωθεί εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, «παρ’ όλες τις διαβεβαιώσεις συνεχίζεται η ρατσιστική διάκριση όσον αφορά τη μεταφορά συγκεκριμένου παιδιού με βαριάς μορφής αναπηρία. Η τακτική του «θα» που ακολουθείται μήνες τώρα για τη λύση του θέματος δηλώνει αν μη τι άλλο και την απαξία στους νόμους, τους Θεσμούς, τους πολίτες και τέλος χαρακτηρίζει συμπεριφορές και ασκήσεις εξουσιών».

Σε σχέση με τη συνέχιση της λειτουργίας της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι εδώ και ενάμιση μήνα έχει υποβάλλει νέα πρόταση με ρεαλιστική χρηματοοικονομική βάση, με στόχο τη δραστική μείωση των εξόδων και παράλληλα την εύρυθμη λειτουργία της δομής. Ωστόσο, ουδεμία επίσης απάντηση, έχει δοθεί από τη δημοτική αρχή.
Τέλος όσον αφορά την λειτουργία των ΚΕΠΑ, ο Σύλλογος εκφράζει τον προβληματισμό και την ανησυχία του, καθώς πολλοί γονείς έχουν ενημερώσει για ένα πρόβλημα που αφορά τον προσδιορισμό του δείκτη νοημοσύνης των εξεταζομένων. «Τα παιδιά έχουν γνωματεύσεις ύστερα από εξετάσεις και αντίστοιχα τεστ με δείκτη <30 από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας. Οι επιτροπές δίνουν μεν ποσοστό αναπηρίας 80% αλλά ανεβάζουν παράλληλα τον δείκτη στο 45 με αποτέλεσμα να βγαίνουν τα παιδιά από την κατηγορία της βαριάς αναπηρίας με ότι αυτό συνεπάγεται», επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το