Τοπικά

Αγανάκτηση στους κομμωτές και κουρείς για το νέο λουκέτο – Τηλεφωνούν σε πελάτες για ακύρωση των ραντεβού

Ρολά κατεβάζουν από σήμερα στις 6 το πρωί τα κομμωτήρια και τα κουρεία μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει πάλι τη λειτουργία τους έως τις 11 Ιανουαρίου. Το νέο, πιο αυστηρό lockdown προκάλεσε αναστάτωση, αλλά και αγανάκτηση σε κομμωτές και κουρείς που από σήμερα μένουν πάλι χωρίς δουλειά, ενώ καλούνται να ακυρώσουν και τα προγραμματισμένα ραντεβού που είχαν για την ερχόμενη εβδομάδα.

«Το πρωί ακούγαμε για σταδιακό άνοιγμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης και μετά από δύο ώρες ανακοινώθηκε από τον κ. Πέτσα ότι κλείνουν όλα έως τις 11 Ιανουαρίου. Δεν υπάρχει συνεννόηση. Δεν υπάρχει σχέδιο και πρόγραμμα» δήλωσε στη «Θεσσαλία» ο πρόεδρος του Συλλόγου Κομμωτηρίων και Κουρείων Ν. Μαγνησίας Στέλιος Κλητσινάρης.
Όπως σημείωσε, θα μπορούσε να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα γίνει σύσκεψη για να αποφασιστούν μέτρα.
«Είχαμε κλεισμένα ραντεβού. Δεν μας προετοίμασε κανένας. Δεν ξέραμε τίποτα ούτε εμείς ούτε ο κόσμος. Αν ήταν προετοιμασμένος ο κόσμος, θα είχε επιλέξει να έρθει στα κομμωτήρια και στα κουρεία τις τελευταίες ημέρες» τόνισε.

Οι ιδιοκτήτες κομμωτηρίων και κουρείων στη Μαγνησία ενημερώθηκαν άμεσα για τις νέες αποφάσεις και θα μείνουν κλειστά από σήμερα στις 6 το πρωί. Έτσι με τη σειρά τους οι κομμωτές και οι κουρείς ενημέρωσαν τους πελάτες που είχαν προγραμματισμένο ραντεβού ότι θα μεταφερθεί κατά μία εβδομάδα, ενώ θα τους ενημερώσουν σε περίπτωση που αλλάξει κάτι στον αρχικό προγραμματισμό της κυβέρνησης. «Δεν ξέρουμε και οι ίδιοι τι θα γίνει. Θα είμαστε κλειστά για μία εβδομάδα ή για περισσότερο; Είμασταν κλειστοί για περίπου 3,5 μήνες. Ο τζίρος χάθηκε και μέσα στην περίοδο των εορτών δουλέψαμε για να βγουν τα έξοδα για πάγιες υποχρεώσεις του καταστήματος. Σκοπεύαμε να εργαστούμε αυτή την εβδομάδα που έρχεται, για να μείνει κάτι και για εμάς» πρόσθεσε ο κ. Κλητσινάρης. Την ίδια στιγμή οι κομμωτές και οι κουρείς βρίσκονται «στον αέρα», χωρίς να ξέρουν αν θα δοθεί κάποιο επίδομα για τις ημέρες που δεν θα εργαστούν.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου, όλο το προηγούμενο διάστημα οι κομμωτές και οι κουρείς είχαν πάρει και τηρούσαν στο ακέραιο όλα τα απαραίτητα μέτρα. «Δεν ακούστηκε κρούσμα σε κομμωτήριο. Πελάτες και εργαζόμενοι ήταν πάντα με μάσκα, υπήρχαν αντισηπτικά και λειτουργούσαμε με ραντεβού».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το