Τοπικά

Αγανάκτηση προκαλεί η άρνηση του Διευθυντή ΙΚΑ Βόλου για μερική άρση της κατάσχεσης λογαριασμών του Γηροκομείου

Σε απόγνωση βρίσκεται για μια ακόμη φορά η διοίκηση του Γηροκομείου Βόλου, καθώς ο Διευθυντής του ΙΚΑ Βόλου, κ. Βάμβας , αρνείται να προβεί στην μερική άρση της κατάσχεσης και κατ’ επέκταση της δέσμευσης των λογαριασμών του Ιδρύματος, ανοίγοντας το δρόμο για την πληρωμή του προσωπικού και των προμηθευτών, για την εύρυθμη λειτουργία του Γηροκομείου.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλος Πάνος, ο κ. Βάμβας δήλωσε αδυναμία να προβεί στη μερική άρση, φοβούμενος την πίεση από επιχειρήσεις ιδιωτών προς αντίστοιχες αποδεσμεύσεις. Η αρνητική αυτή απάντηση , κοινοποιήθηκε στο ΚΕΑΟ Αθηνών, όπου προκάλεσε έκπληξη.
«Κύριε Διευθυντά του Ι.Κ.Α Βόλου, το Γηροκομείο δεν είναι ιδιώτης, είναι Ίδρυμα. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι, σε μία δομή που θα έπρεπε να στηρίζεται από το Κράτος, προς όφελος των συμπολιτών στους οποίους ανήκει», επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιδρύματος.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
Μετά από το ενδιαφέρον που – προς τιμήν τους – έδειξαν όλοι οι βουλευτές και τοπικοί φορείς του Νομού μας και ιδιαίτερα οι κ.κ. Μπαλλής και Μεϊκόπουλος, κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Κ.Ε.Α.Ο Αθηνών, αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής του Ι.Κ.Α κ. Καλαματιανός . Συγκεκριμένα μας έδειξαν τον δρόμο προς την μερική άρση της κατάσχεσης και κατ’ επέκταση της δέσμευσης των λογαριασμών του Ιδρύματος, με σκοπό την πληρωμή του προσωπικού και την τροφοδοσία για τη σίτιση των διαβιούντων ηλικιωμένων. Συλλέγησαν και απεστάλησαν προς το ΚΕΑΟ Αθηνών, όλα τα δικαιολογητικά που ζητήθηκαν και κατατέθηκαν τα επιπλέον χρήματα στους ήδη δεσμευμένους λογαριασμούς μας.
Μετά από αξιολόγηση των δικαιολογητικών μας, απεστάλη διαβιβαστικό, βάσει του άρθρου 30 του ΚΕΔΕ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ν. 2648/1998 και ενημερώθηκε ο Διευθυντής του ΙΚΑ Βόλου κ. Βάμβας ότι δύναται να προβεί σε μερική άρση της δέσμευσης των λογαριασμών μας . Άλλωστε , όπως η σημερινή Διοίκηση του Ιδρύματος, κατόρθωσε να αποπληρώσει την οφειλή του προς την Εφορία, η οποία προηγείται κατά το Νόμο, έτσι και δρομολόγησε την αποπληρωμή της οφειλής του προς το ΙΚΑ , την οποία «κληρονόμησε» από προηγούμενες διοικήσεις.
Όμως ο Διευθυντής του ΙΚΑ, κ. Βάμβας , αρνείται να προβεί στην μερική αυτή άρση, που αφορά μόνο στην μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα, δηλώνοντας την αδυναμία του, φοβούμενος την πίεση από επιχειρήσεις ιδιωτών προς αντίστοιχες αποδεσμεύσεις. Παράλληλα η αρνητική του αυτή απάντηση , κοινοποιήθηκε στο ΚΕΑΟ Αθηνών, όπου ακόμα και εκεί προκάλεσε αντίστοιχή έκπληξη.
Απευθυνόμαστε και στον κ. Διευθυντή του ΙΚΑ Βόλου και του επισημαίνουμε : Κύριε Διευθυντά του Ι.Κ.Α Βόλου, το Γηροκομείο δεν είναι ιδιώτης, είναι Ίδρυμα. Οι ηλικιωμένοι δεν είναι πελάτες, αλλά φιλοξενούμενοι, σε μία δομή που θα έπρεπε να στηρίζεται από το Κράτος, προς όφελος των συμπολιτών στους οποίους ανήκει.
Τέλος, ευχαριστούμε εκ νέου τους προαναφερθέντες βουλευτές και τοπικούς φορείς, αλλά και τον κ. Καλαματιανό, ο οποίος δεσμεύτηκε σήμερα να βρει το νομικό πλαίσιο που θα επιτρέψει στο Ιδρυμά μας να συνεχίσει το έργο του και να προσφέρει, όπως άλλωστε είναι και ο διαβεβαιώμενος σκοπός του.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το