Κόσμος

Άγαλμα του Αρχιμήδη… διχάζει χωριό της Βρετανίας

«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους κατοίκους ενός μικρού χωριού του Χαμπσάιρ με αφορμή ένα γυμνό άγαλμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού Αρχιμήδη!

Η εμφάνιση του αγάλματος σε αυλή σπιτιού στο χωριό του Έλισφιλντ έχει διχάσει την τοπική κοινωνία, με τους μισούς κατοίκους να δηλώνουν… σοκαρισμένοι από το θέαμα και άλλους να ισχυρίζονται ότι τους εμπνέει να γίνουν καλύτεροι.


Ιδιοκτήτης του αγάλματος είναι ο Άντριαν ντε Φεραντί, ο οποίος «κληρονόμησε» το έργο τέχνης από τον πατέρα του και πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου.
Αποφάσισε, λοιπόν, να το τοποθετήσει στην άκρη της αυλής του, σκεπτόμενος ότι πρόκειται για τέχνη και «οφείλει» να την μοιραστεί και με τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού.
Ο γείτονάς του Στίβεν Γκουλντ ενοχλήθηκε, καθώς είναι ορατό τόσο από το σπίτι του όσο και από το δρόμο, και ενημέρωσε τον δήμο.
Ισχυρίστηκε δε, ότι το άγαλμα πιθανώς να προκαλέσει ατυχήματα στο δρόμο!
«Η φύση του αγάλματος (ένας γυμνός άντρας) μπορεί να είναι τέχνη για κάποιος αλλά μπορεί να είναι προσβλητικό για κάποιους άλλους» έγραψε στην επιστολή του ο Γκουλντ, και συμπλήρωσε: «Ως κάτοικος της Κόλετζ Λέιν και ένας άνθρωπος που περπατάει πάνω κάτω το δρόμο για πάνω από 54 χρόνια, ελπίζω να λάβετε υπ’ όψιν τη γνώμη μου».
Και δεν είναι ο μοναδικός που έχει αυτή την άποψη, καθώς στο πλευρό του τάχθηκαν και πολλοί άλλοι κάτοικοι του χωριού.
Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τιμ Γκίνες δήλωσε, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα The Telegraph, ότι το ζήτημα θα συζητηθεί.
«Γνωρίζουμε τις ενστάσεις. Θα αντιδράσουμε. Πρέπει να το συζητήσουμε το θέμα. Αλλά οι άνθρωποι θα έπρεπε να το βλέπουν σαν έμπνευση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το