Τοπικά

Αυξήσεις με τις νέες παραλαβές στην αγορά του Βόλου λόγω αναπροσαρμογής του ΦΠΑ στο 24%

FPA

Με τις νέες παραλαβές των εμπορευμάτων στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας θα ισχύσουν οι αυξήσεις στις τιμές κατά 1% λόγω της αναπροσαρμογής του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Το εμπόρευμα που βρίσκεται ήδη στα ράφια και τις βιτρίνες και παραλήφθηκε με ΦΠΑ 23% διατίθεται στις τιμές που ίσχυαν πριν την αύξηση, σύμφωνα με τη διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου. Μείωση εσόδων τόσο για το εμπόριο, όσο και για το κράτος, καθώς και «εκτόξευση» της ανεργίας είναι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ σύμφωνα με εμπόρους.

Δεν θα ισχύσουν από σήμερα οι αυξήσεις στις τιμές των εμπορευμάτων στην εμπορική αγορά του Βόλου και της Νέας Ιωνίας διαβεβαιώνει τους καταναλωτές η διοίκηση του τοπικού Εμπορικού Συλλόγου μετά και την αναπροσαρμογή του ΦΠΑ από το 23% στο 24%.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο, το εμπόρευμα που βρίσκεται ήδη στα ράφια και τις βιτρίνες των καταστημάτων διατίθεται στις τιμές που ίσχυαν με ΦΠΑ 23% και δεν πρόκειται να επιβληθούν αυξήσεις.

Αντίθετα, αυξημένες στο ποσοστό της τάξης του 1% αναλογικά θα είναι οι τιμές των εμπορευμάτων με τις νέες παραλαβές που θα γίνονται από τις επόμενες ημέρες, καθώς είδη και προϊόντα θα παραλαμβάνονται από τα εμπορικά με ΦΠΑ 24% και οι τιμές διάθεσης θα αυξηθούν ανάλογα.

«Οι τιμές στα εμπορεύματα που ήδη βρίσκονται στα ράφια και τις βιτρίνες των καταστημάτων και παραλήφθηκαν με ΦΠΑ 23%» επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Κ. Τσέλιος «παραμένουν σταθερές και δεν αυξάνονται. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι αυξήσεις δεν θα ισχύσουν από σήμερα στην εμπορική αγορά, αλλά με τις νέες παραλαβές των εμπορευμάτων τις επόμενες ημέρες και θα είναι της τάξης του 1% αναλογικά λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από το 23% στο 24%. Στην προκειμένη περίπτωση οι αυξήσεις δεν θα είναι μεγάλες και θα διαμορφωθούν στο 1%. Ενδεικτικά για ένα είδος που πωλούταν πριν την αύξηση 123 ευρώ με ΦΠΑ 23% με τη νέα παραλαβή θα πωλείται 124 με ΦΠΑ 24%. Εκτιμούμε ότι πρόκειται για μία αύξηση, η οποία δεν θα επηρεάσει τους καταναλωτές» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Στο μεταξύ, μείωση εσόδων τόσο για το εμπόριο, όσο και για το Κράτος, καθώς και «εκτόξευση» της ανεργίας είναι οι επιπτώσεις από την αύξηση του ΦΠΑ σύμφωνα με εμπόρους.

«Είναι δεδομένο» υποστηρίζει ο κ. Τσέλιος «ότι θα προκύψουν επιπτώσεις στην εμπορική αγορά από την αύξηση του ΦΠΑ. Πρόκειται για επιπτώσεις που θα πλήξουν τους καταναλωτές και θα εξαλείψουν και την ελάχιστη πλέον αγοραστική τους δύναμη με αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών. Είναι η έκτη κατά σειρά αύξηση του ΦΠΑ τα έξι τελευταία χρόνια. Οι αυξήσεις του ΦΠΑ δεν έχουν βοηθήσει την αγορά. Πλέον με τη νέα αύξηση θα μειωθούν δραστικά τα έσοδα εμπορίου και Κράτους και θα «εκτοξευτεί» η ανεργία. Χωρίς χρήματα στο πορτοφόλι τους οι καταναλωτές δεν μπορούν να κάνουν αγορές» καταλήγει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το