Τοπικά

Αύξηση 15% του μαθητικού δυναμικού στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Ιωνίας

Αύξηση 15% σημείωσε φέτος το μαθητικό δυναμικό στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νέας Ιωνίας, καθώς πέρυσι οι μαθητές ανέρχονταν στους 75 και φέτος αγγίζουν τους 90.
Η άρση της προκατάληψης των γονέων για τα ειδικά σχολεία, αλλά και η αναγνώριση της σημαντικής δουλειάς που γίνεται, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για την αύξηση των μαθητών.
Από πέρυσι έχουν θεσμοθετηθεί σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του σχολείου. Πλέον η φοίτηση στο Γυμνάσιο και το Λύκειο είναι από τέσσερα χρόνια, ενώ έχουν αλλάξει και τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

Ο διευθυντής του σχολείου κ. Κώστας Γιάνναρος τόνισε πως «φέτος οι μαθητές αυξήθηκαν κατά δεκαπέντε και υπάρχουν διάφοροι λόγοι. Ένας λόγος είναι ότι η κοινωνία αποδέχεται και αναγνωρίζει τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο και κατανοεί περισσότερο πόσο θα βοηθηθούν οι μαθητές με τις ιδιαίτερες δυσκολίες. Με τα χρόνια αίρεται η προκατάληψη και αποκαθίσταται η πραγματική αξία της εκπαίδευσης στο σχολείο, όπου πέρα από τη διδασκαλία αναπτύσσονται διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα για την απόκτηση και των απαιτούμενων κοινωνικών δεξιοτήτων».

Το στεγαστικό είναι ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο. Εκτός, όμως, από αυτό, για το οποίο η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επιδιώκει την επίλυσή του, υπάρχει και το ζήτημα της απόκτησης ενός μεταφορικού μέσου.
«Αυτό που χρειαζόμαστε ως σχολείο είναι να προμηθευτούμε ένα μικρό πούλμαν που θα μας εξυπηρετεί για τη μετακίνηση των μαθητών. Κάθε μήνα πραγματοποιούμε διδακτικές επισκέψεις σε διάφορους χώρους, στο πλαίσιο της υλοποίησης και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και το πούλμαν θα μας βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε θέλουμε να προωθήσουμε και τη συνεκπαίδευση με σχολεία γενικής αγωγής, ώστε να ενισχυθεί η ένταξη των μαθητών μας, αλλά ελλείψει μεταφορικού μέσου, πώς θα μεταβαίνουμε στα σχολεία; Μέχρι τώρα για τις εκπαιδευτικές επισκέψεις μάς βοηθούν φορείς, όπως η Μητρόπολη, που μας παραχωρεί το μικρό λεωφορείο, αλλά και ιδιώτες. Ωστόσο εμείς θέλουμε να έχουμε το δικό μας μεταφορικό μέσο για να μην υποχρεώνουμε άλλους να μας βοηθούν στα δικά μας πρακτικά ζητήματα. Και σκεπτόμαστε πλέον να απευθυνθούμε σε κάποιον φορέα να μας βοηθήσει, αν και οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά. Ουσιαστικά το μεταφορικό μέσο είναι ένα από τα παράθυρα της εξωστρέφειας για το σχολείο μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το