Τοπικά

Αυξημένος ο προϋπολογισμός στο «Αχιλλοπούλειο»- Ανέρχεται στα 14.500.000 ευρώ – 16.500 συνεδρίες στον τεχνητό νεφρό

Στα 14.500.000 ευρώ θα ανέλθει ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου για το 2017, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία με την παρουσία του διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορα Αντωνίου και των διοικητών των νοσοκομείων της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας.

Στη χθεσινή σύσκεψη έγινε η κατανομή των χρημάτων του προϋπολογισμού που δόθηκε στην 5η ΥΠΕ.
Από το Νοσοκομείο Βόλου παρευρέθηκε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός, ο οποίος διεκδίκησε την αύξηση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου για το 2017.
Τελικά ο στόχος επιτεύχθηκε, καθώς αντί για τα 14.000.000 ευρώ του 2016, ο προϋπολογισμός του «Αχιλλοπούλειου» αυξάνεται για το 2017 στα 14.500.000 ευρώ. Έστω και αυτό το ποσό είναι σημαντικό για την κάλυψη των αναγκών.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που καταφέραμε και αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες μας» τόνισε ο κ. Δραμητινός και πρόσθεσε πως «βάσει παραγόμενου έργου, εξετάσεων, νοσηλίων και άλλων ιατρικών διαδικασιών το «Αχιλλοπούλειο» έπρεπε να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά το Πανεπιστημιακό, με τον υψηλότερο προϋπολογισμό, όπως και έγινε. Έτσι, ενώ σε όλη την 5η ΥΠΕ ο συνολικός προϋπολογισμός μειώθηκε για το 2017 κατά 4%, εμείς πετυχαίνουμε αύξηση».
Ο κ. Δραμητινός πρόσθεσε πως η προσπάθεια για την αύξηση του προϋπολογισμού ήταν τριμηνιαία και στηρίχθηκε στην παράθεση συγκεκριμένων επιχειρημάτων.
Ειδικότερα ανέφερε πως σε σχέση με τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία Λάρισας και Λαμίας το «Αχιλλοπούλειο» έχει περισσότερες κλίνες που αγγίζουν τις 400 με πολύ υψηλή πληρότητα που ανέρχεται στο 80%. Επίσης έχει την πιο δραστήρια Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, όπου ετησίως οι συνεδρίες ανέρχονται στις 16.500. Μάλιστα η Μονάδα λειτουργεί με δύο βάρδιες. Επίσης τον χρόνο οι χειρουργικές επεμβάσεις ανέρχονται στις 5.200, ενώ και η μονάδα Χημειοθεραπείας πραγματοποιεί τον χρόνο χιλιάδες συνεδρίες. Όλη αυτή η δραστηριότητα απαιτεί την ύπαρξη υλικών, φαρμάκων, που έχουν κόστος. «Είμαστε ένα ζωντανό Νοσοκομείο με μεγάλη δράση που όμως θα πρέπει να ενισχύεται οικονομικά και από το Κράτος. Και αυτό παλεύουμε να πετύχουμε» κατέληξε.
Φώτης Σπανός

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το