Τοπικά

Αυξημένη σοδειά σταφυλιών στους αμπελώνες της Μαγνησίας

Αυξημένη και αρίστης ποιότητας σοδειά δίνουν φέτος οι αμπελώνες της ευρύτερης περιοχής του Νομού Μαγνησίας, με τον τρύγο στις καλλιεργούμενες εκτάσεις να είναι σε πλήρη εξέλιξη και να ολοκληρώνεται στα μέσα περίπου του ερχόμενου μήνα. Με απόφαση της διοίκησης του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» η παραλαβή των προϊόντων από τους παραγωγούς γίνεται σε τιμές αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Στο μεταξύ, οριστικοποιείται η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του Συνεταιρισμού και εμπόρων σχετικά με τις εξαγωγές κρασιού και τσίπουρου στην αγορά της Ρωσίας.

 

Με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις άρχισε και βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη η διαδικασία του τρύγου στους αμπελώνες του Νομού Μαγνησίας, καθώς σύμφωνα με συνεταιριστές και αγρότες η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται ως καλή για το σταφύλι.
Η σοδειά φέτος είναι αυξημένη και αρίστης ποιότητας, καθώς δεν δέχτηκε χτυπήματα από τις καιρικές συνθήκες, με τον καρπό να αναπτύσσεται φυσιολογικά και χωρίς προβλήματα στις καλλιεργούμενες εκτάσεις.

 
Οι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα με την ολοκλήρωση του τρύγου να παραδίδουν τα προϊόντα τους στις εγκαταστάσεις του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» και σύμφωνα με τη διοίκηση της Συνεταιριστικής Οργάνωσης η παραλαβή φέτος γίνεται σε τιμές αυξημένες συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο προς όφελος των αγροτών.
«Ο τρύγος άρχισε και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» επισημαίνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάν. Κίτσιος «με τη φετινή σοδειά να είναι αυξημένη και αρίστης ποιότητας, ενώ και ο βαθμός είναι εξαιρετικός. Η φετινή χρονιά είναι καλή για τους αμπελώνες και έχουμε μια αυξημένη παραγωγή. Επιπλέον, ο Συνεταιρισμός παραλαμβάνει το προϊόν από τους παραγωγούς σε τιμές αυξημένες συγκριτικά με πέρυσι. Ο Συνεταιρισμός προχωρεί και φέτος στη διάθεση μούστου. Να τονιστεί ότι και τη φετινή χρονιά το κρασί και το τσίπουρο του Συνεταιρισμού μας θα είναι σε αυξημένη παραγωγή και όπως πάντα σε άριστη ποιότητα, που τα καθιστά ως περιζήτητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».
Στο μεταξύ, οριστικοποιείται η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού και εμπόρων σχετικά με τις εξαγωγές κρασιού και τσίπουρου στην αγορά της Ρωσίας.

 
«Προχωρούμε σε εξαγωγές κρασιού και τσίπουρου στην αγορά της Ρωσίας» τονίζει ο κ. Κίτσιος «καθώς το ενδιαφέρον εμπόρων είναι έντονο για τη διάθεση των ονομαστών προϊόντων μας στη ρωσική αγορά. Η συμφωνία οριστικοποιείται και από μέρα σε μέρα αναμένουμε τη σχετική ειδοποίηση από την πλευρά των εμπόρων, προκειμένου να παραλάβουμε τις παραγγελίες και να αρχίσουμε τις εξαγωγές κρασιού και τσίπουρου στην αγορά της Ρωσίας. Επιπλέον, συνεχίζουμε τις επαφές μας και με άλλους εμπόρους, προκειμένου να οριστικοποιήσουμε τις συμφωνίες για την εξαγωγή κρασιού και τσίπουρου παραγωγής μας σε χώρες του εξωτερικού, καθώς η ζήτηση είναι έντονη για τα προϊόντα μας» καταλήγει ο πρόεδρος του Αγροτικού Παραγωγικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το