Τοπικά

Αυξημένη η κίνηση επισκεπτών του τριημέρου στον Βόλο και το Πήλιο

Αυξημένη η κίνηση του επιβατικού κοινού του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας με έντεκα έκτακτα δρομολόγια χθες Παρασκευή από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί για την Καθαρά Δευτέρα έξι έκτακτα δρομολόγια για Αθήνα και τρία για Θεσσαλονίκη. Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου εκτελεί κανονικά τα δρομολόγιά του Σάββατο και Κυριακή, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα θα εκτελεστούν όπως εκτελούνται τις αργίες. Και τα δρομολόγια του ΟΣΕ θα πραγματοποιηθούν κανονικά Σάββατο και Κυριακή με την Κ. Δευτέρα να γίνονται όπως τις αργίες. Αρτοποιεία και ιχθυοπωλεία θα είναι ανοικτά μεθαύριο Κ. Δευτέρα, ενώ τα σούπερ μάρκετ και η εμπορική αγορά δεν θα λειτουργήσουν. Από χθες το μεσημέρι άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι επισκέπτες του τριημέρου στον Βόλο και το Πήλιο με την πληρότητα να φτάνει στο 80% περίπου.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για 50% με 60% πληρότητα στα ξενοδοχεία του Νομού Μαγνησίας, οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής φαίνεται να «σώζουν κάπως την παρτίδα».

Περίπου στο 80% εκτιμάται η πληρότητα σε ξενοδοχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στον Νομό, σύμφωνα με τον κ. Γ. Ζαφείρη, πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Έτσι φαίνεται πως θα τονωθούν λίγο η αγορά και τα επαγγέλματα που έχουν άμεση σχέση με τον κλάδο του τουρισμού. Για άλλη μια φορά οι προτιμήσεις των επισκεπτών είναι ο Βόλος, η Μακρινίτσα και η Πορταριά και λιγότερο τα υπόλοιπα μέρη της χερσαίας Μαγνησίας.

 

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ

Αυξημένη η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Μαγνησίας χθες με έντεκα έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα (εφτά) και Θεσσαλονίκη (τέσσερα) προς τον Βόλο με την πλειοψηφία να είναι φοιτητές, που έρχονται για να περάσουν το τριήμερο με τις οικογένειές τους.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί δύο έκτακτα δρομολόγια από Αθήνα και ένα από Θεσσαλονίκη για Βόλο.

Για την Κυριακή δεν υπάρχει κάποια διαφοροποίηση, ενώ για την Καθαρά Δευτέρα έχουν προγραμματιστεί μέχρι και χθες έξι έκτακτα δρομολόγια για την Αθήνα και τρία με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημείωσε ο κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, πρόεδρος της «Κ.Τ.Ε.Λ. Υπεραστικών Γραμμών Ν. Μαγνησίας Α.Ε.», αναλόγως τις ανάγκες και την κίνηση επιστροφής των εκδρομέων και των φοιτητών, ίσως να χρειαστούν και άλλα έκτακτα δρομολόγια από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Το Αστικό ΚΤΕΛ και ο ΟΣΕ

Το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου δεν έχει κάποια διαφοροποίηση στα δρομολόγιά του, με το Σάββατο και την Κυριακή να γίνονται όπως κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ την Καθαρά Δευτέρα θα γίνουν τα δρομολόγια όπως γίνονται σε αργία και Κυριακή.

Και ο ΟΣΕ δεν έχει κάποια διαφοροποίηση στα δρομολόγια για Λάρισα σήμερα και αύριο, ενώ μεθαύριο Καθαρά Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια Κυριακής, χωρίς να γίνονται αυτά από τα λεωφορεία του Οργανισμού.

 

Ο «Μουντζούρης»

Ο «Μουντζούρης», το θρυλικό τρένο Πηλίου, έχει προγραμματίσει ένα δρομολόγιο για σήμερα Σάββατο και ένα ακόμα αύριο Κυριακή στις 10 π.μ. από τα Άνω Λεχώνια με επιστροφή από τις Μηλιές στις 15.00.

Να σημειωθεί ότι αύριο Κυριακή το δρομολόγιο του «Μουντζούρη» Άνω Λεχώνια-Μηλιές είναι ήδη γεμάτο, αφού έχουν πουληθεί όλα τα εισιτήρια, στην πλειονότητά τους με προκρατήσεις.

 

Ανοιχτά την Καθαρά Δευτέρα αρτοποιεία και ιχθυοπωλεία

Σήμερα Σάββατο θα λειτουργήσουν φούρνοι και ιχθυοπωλεία και την Κυριακή θα είναι κλειστά. Μεθαύριο θα είναι ανοιχτά οι μεν φούρνοι από το πρωί έως περίπου στις 3.30 μ.μ., αναλόγως την κίνηση, για την πατροπαράδοτη λαγάνα, τα δε ιχθυοπωλεία από το πρωί έως στις 12 το μεσημέρι περίπου προσφέροντας προϊόντα για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Κλειστά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα η εμπορική αγορά και τα σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα με επαγγελματίες, η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί στα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας, με το μέσο όρο πέρσι να είναι περίπου στα 2,50 ευρώ σε αυτή των 750 γραμμαρίων.

Από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δεν θα λείψουν τα φρέσκα προϊόντα των ιχθυοπωλείων με τους επαγγελματίες του κλάδου να κάνουν λόγο ότι φέτος οι τιμές πώλησης θα είναι στα περσινά επίπεδα.

Όπως καταγράφηκε σε ρεπορτάζ της «Θ», τα μύδια θα κυμανθούν στα 4,00 ευρώ το κιλό, οι γυαλιστερές στα 13,80 ευρώ το κιλό, η γαρίδα ψιλή το κιλό 7,50 ευρώ, το χταπόδι 14,80 ευρώ το κιλό, ενώ θράψαλα και καλαμάρια κυμαίνονται στα 8,00 ευρώ και 18,00 ευρώ το κιλό αντίστοιχα.

Στην αγορά υπάρχουν και κατεψυγμένα προϊόντα με τις τιμές να είναι σε περιπτώσεις μειωμένες κατά 10%: Σουπιά 7,25 ευρώ το κιλό (ελληνική), θράψαλο το κιλό 5,50 ευρώ (ελληνικό), ψιλή γαρίδα (Ατλαντικού) στα 14,00 ευρώ/κιλό και καλαμάρι (Ατλαντικού) το κιλό προς 6,60 ευρώ.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι θα κυμανθεί και ο χαλβάς με τις τιμές να είναι: Βανίλια 6,50 ευρώ το κιλό, κακάο το κιλό 6,90 ευρώ, με αμύγδαλο στα 7,00-7,20 ευρώ το κιλό, ενώ οι σπέσιαλ χαλβάδες, όπως με σοκολάτα, 9,50-10,00 ευρώ το κιλό, με κράνμπερι το κιλό 8,50 ευρώ και χαλβάς με λεμόνι-κανέλα 7,80 ευρώ το κιλό.

Σύμφωνα με επαγγελματίες, η κόκκινη ταραμοσαλάτα κυμαίνεται στα 5,50 ευρώ το κιλό, ενώ η λευκή το κιλό στοιχίζει 10,00 ευρώ. Ο κόκκινος ταραμάς, η πρώτη ύλη για την παρασκευή της ταραμοσαλάτας που θα συνοδεύει το σαρακοστιανό τραπέζι, είναι στα 7,80 ευρώ το κιλό, ενώ ο λευκός το κιλό στοιχίζει 23,00 ευρώ.

Μεθαύριο Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να τηρηθεί το έθιμο πετάγματος του χαρταετού, καιρού επιτρέποντος, με τις τιμές του χαρταετού να αρχίζουν από 5,00 ευρώ περίπου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το