Τοπικά

Αυξημένες διαρροές στο φράγμα Παναγιώτικο μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις “Θ”

Παναγιώτικο

Οι βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Νοτίου Πηλίου, οδήγησαν σε υπερπλήρωση του φράγματος στο Παναγιώτικο. Η αυξημένη εισροή υδάτων, όμως, μεγάλωσε και τις διαρροές στο φράγμα, οι οποίες οφείλονται στις κακοτεχνίες του έργου κατά την κατασκευή του.

Από την πλευρά τους τα στελέχη του Δήμου Νοτίου Πηλίου εμφανίζονται καθησυχαστικά και κατέστησαν σαφές ότι η αύξηση των διαρροών, δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στις περιοχές που υδρεύονται από το Παναγιώτικο. «Η στάθμη του νερού βρισκόταν σε χαμηλότερη επίπεδα πριν τις βροχοπτώσεις που είχαμε, αλλά πλέον το φράγμα υπερπληρώθηκε και μοιραία εντάθηκαν και οι διαρροές», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου, κ. Νίκος Φορτούνας.
Πριν από λίγες ημέρες από τον Δήμο στάλθηκε νέο έγγραφο στην Εθνική Επιτροπή Μεγάλων Φραγμάτων, η οποία έπειτα από την πραγματογνωμοσύνη που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν προέβη σε περαιτέρω ενέργειες και της ζητήθηκε άμεση απάντηση στα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στη λειτουργία του φράγματος στο Παναγιώτικο.

Κόντρα Φορτούνα-αντιπολίτευσης
Κατά πλειοψηφία λήφθηκε χθες από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου η απόφαση για την άσκηση αγωγής από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου κατά πρώην δημάρχου Αφετών και δύο υπηρεσιακών παραγόντων, οι οποίοι, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Λάρισας, κατηγορούνται για υπεξαίρεση ποσού 995.839,41 ευρώ στον πρώην Δήμο Αφετών κατά το χρονικό διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2007 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010.
Τα μέλη της αντιπολίτευσης δεν συμφώνησαν με την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, αντιπαρατάσσοντας το επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση στην εκδίκαση της υπόθεσης και μετά να προσφύγει στα ένδικα μέσα ο Δήμος Νοτίου Πηλίου για την εξασφάλιση των συμφερόντων του.
Ο Δήμαρχος κ. Νίκος Φορτούνας σε δηλώσεις που έκανε στη «Θ» εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός για όσα διαδραματίστηκαν χθες, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Προέκυψε μείζον πολιτικό θέμα με τη συμπεριφορά των μελών της αντιπολίτευσης στην τελευταία συνεδρίαση. Αυτό πιστεύω, αφού από την στιγμή που αντιτάχθηκαν στην άσκηση αγωγής, έμμεσα υιοθετούν τις ατασθαλίες που έγιναν στον πρώην Δήμο Αφετών».
Θυμίζουμε πως η υπόθεση κατά τη φάση της διερεύνησής της περιπλέχθηκε από την κλοπή που σημειώθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2010 και φέρεται να έγινε από άγνωστο δράστη στους χώρους των γραφείων της Ταμειακής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Αφετών. Είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση άγνωστου αριθμού βιβλίων, στοιχείων, γραμματίων είσπραξης, διπλότυπων είσπραξης, χρηματικών ενταλμάτων, εγγράφων του οικείου Δήμου, αλλά και του κεντρικού υπολογιστή.
Ωστόσο, από την στιγμή που λήφθηκε απόφαση από το δημοτικό συμβούλιο Νοτίου Πηλίου, οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου θα ετοιμάσουν το κείμενο της αγωγής που θα ασκηθεί κατά των τριών κατηγορουμένων, έτσι ώστε να διεκδικηθεί το ποσό που λείπει από τα δημοτικά ταμεία.

Μεταφέρεται το ΚΕΠ Κ. Νερών
Από εκεί και πέρα, στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ξεχώρισε η μεταφορά του ΚΕΠ Καλών Νερών. Η υπηρεσία μέχρι τώρα στεγάζεται σε ιδιωτικό οίκημα και ο Δήμος Νοτίου Πηλίου κατέβαλε μίσθωμα κάθε μήνα. Ωστόσο, αποφασίστηκε η μεταφορά στο πρώην Δημοτικό Σχολείο των Καλών Νερών, κάτι που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δίμηνο το αργότερο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το