Κόσμος

Αυτός ο εστιάτορας ξόδεψε 600.000 ευρώ για να αγοράσει ένα ψάρι τόνο

Δεν φείδεται χρημάτων για να αγοράσει τα καλύτερα ψάρια ο ιδιοκτήτης αλυσίδας εστιατορίων σούσι στην Ιαπωνία. Αυτή τη φορά όμως το παράκανε.

Ο λόγος για τον Kiyoshi Kimura, που σε δημοπρασία σούσι στο Τόκιο, την πρώτη του έτους, ξόδεψε ούτε λίγο ούτε πολύ το ποσό των 600.000 ευρώ για ένα και μόνο ψάρι.

«Η τιμή ήταν λιγάκι τσιμπημένη, αλλά είμαι χαρούμενος που βγήκα νικητής στην δημοπρασία και εξασφάλισα έναν τόνο με τόσο ικανοποιητικό σχήμα και μέγεθος», δήλωσε ο «βασιλιάς του τόνου» όπως τον αποκαλούν. Το ψάρι είναι ένας θηριώδης κυανόπτερος τόνος, βάρους 200 κιλών. Λίγο αργότερα, οι σεφ του Kimura τεμάχισαν το πανάκριβο απόκτημα του αφεντικού τους και ετοίμασαν τα διάσημα πιάτα σούσι.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το