Κόσμος

Αυτός είναι ο πιλότος της Germanwings που προσπάθησε να σταματήσει τον Λούμπιτς

pilotos

Ήταν ο άνθρωπος που κατάλαβε πρώτος την τραγική κατάληψη της πτήσης 9525 του Airbus της Germanwings που σκορπίστηκε στις γαλλικές Άλπεις μαζί με τους 148 ακόμα επιβαίνοντες του αεροσκάφους που συνετρίβη στις Άλπεις. Ο Πάτρικ Σοντχάιμερ, ήταν ο πιλότος της, και παρότι κατέβαλε απελπισμένες προσπάθειες να σταματίσει τον συγκυβερνήτη από το να εκτελέσει το δολοφονικό του σχέδιο, δεν τα κατάφερε.
Για πρώτη φορά δημοσιεύεται η φωτογραφία του 36χρονου πατέρα δύο παιδιών. Πρόκειται για εικόνα από το μνημόσυνο που έλαβε χώρα στην Κολωνία, στη μνήμη του πληρώματος, πριν ακόμα εντοπιστεί το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, που αποκάλυψε ότι ο Αντρέας Λούμπιτς σκόπιμα το έριξε στις κορυφές των γαλλικών Άλπεων.
Το βράδυ της Δευτέρας η μητέρα του Σοντχάιμερ μίλησε για τον γιο της. «Έσβησε το φως της ζωής μου. Είμαι πολύ στενοχωρημένη για να πω οτιδήποτε», είπε, σχολιάζοντας ότι ο γιος της πέθανε σαν ήρωας, όμως αυτό δεν μετριάζει τον πόνο των δικών του ανθρώπων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η οποία δημοσιεύει τη φωτογραφία, λίγο καιρό πριν από την τραγωδία, ο πιλότος της Germanwings είχε ζητήσει να σταματήσει τις υπερατλαντικές πτήσεις για να περνά περισσότερο καιρό με την εξάχρονη κόρη του και τον τρίχρονο γιο του.

Όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα της Μασσαλίας, σχετικά με τις συνθήκες της τραγωδίας, το «μαύρο κουτί» του αεροσκάφους κατέγραψε τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Σοντχάιμερ να ανοίξει την πόρτα του πιλοτηρίου, χρησιμοποιώντας ακόμη και τσεκούρι και εκλιπαρώντας τον συνάδελφό του.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το