Ελλάδα

Αυτός είναι ο «ληστής των ηλικιωμένων» που είχε τρομοκρατήσει το κέντρο της Αθήνας

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικές Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία της ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 32χρονου Νιγηριανού που είχε έβαζε στο «στόχαστρο» και λήστευε βιαίως ηλικιωμένους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για τον Amechi Prince του Α labi και της Betie, που γεννήθηκε στις 30/10/1985 στην Νιγηρία.
Σε βάρος του, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις αξιόποινες πράξεις της ληστείας τελεσθείσας με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον προσώπου κατά συρροή, της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή και της αντίστασης.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από την εγκληματική δράση του, στην διευκόλυνση διερεύνησης της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδούς βαρύτητας αξιόποινες πράξεις και στην ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που τέλεσε.

Πώς δρούσε ο 32χρονος
Ο 32χρονος κινούμενος κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του Αγίου Παντελεήμονα, αναζητούσε υποψήφια θύματα (κυρίως γυναίκες), σε διάφορα υποκαταστήματα τραπεζών, που πραγματοποιούσαν συναλλαγές.
Στη συνέχεια τα ακολουθούσε διακριτικά και τη στιγμή που εισέρχονταν στις πολυκατοικίες που διαμένουν, τα αιφνιδίαζε και ασκώντας υπέρμετρη σωματική βία, μη διστάζοντας μερικές φορές να τα τραυματίσει, τους αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα που φορούσαν, κινητά τηλέφωνα και άλλα προσωπικά αντικείμενα.
Από την έως τώρα έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει με την προαναφερόμενη μέθοδο δεκατέσσερις (14) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, εκ των οποίων εννέα στην περιοχή της Κυψέλης, δύο στον Άγιο Παντελεήμονα, μια στους Αμπελόκηπους, μια στην Ομόνοια και μια στο Κολωνάκι.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το