Τοπικά

Αυτοδιαψεύδεται η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ – Σε βλάβες του δικτύου αποδίδει τώρα τις “οριζόντιες” διακοπές νερού

Κάνοντας στροφή 180 μοιρών, η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ υποστηρίζει τώρα ότι δεν ευθύνεται η υπερκατανάλωση για τις “οριζόντιες” διακοπές νερού, που ταλανίζουν επί μέρες τους κατοίκους του Πολεοδομικού Συγκροτήματος, αλλά οι βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης και τα υδρόμετρα.

Μετά από 6 μέρες ταλαιπωρίας των πολιτών κι ενώ η οργή και η αγανάκτηση έχουν χτυπήσει «κόκκινο», στελέχη της δημοτικής αρχής Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ έδωσαν σήμερα συνέντευξη Τύπου, για να αναιρέσουν σειρά ανακοινώσεων που είχαν εκδώσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με τις αιτίες του προβλήματος.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θ. Θεοδώρου δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα επάρκειας νερού, αντίθετα τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκε εισροή ποσοτήτων νερού στην κεντρική δεξαμενή σε ποσοστό 10%. Ο ίδιος απέδωσε το πρόβλημα υδροδότησης, στις συνεχείς βλάβες του δικτύου, κάνοντας λόγο για ένα δίκτυο – “σουρωτήρι”, και στο σπάσιμο των υδρομέτρων. Ζήτησε να υπάρξει ψυχραιμία για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ παράλληλα ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες για την ελλιπή ενημέρωση.
Τόσο ο Θ. Θεοδώρου, όσο και πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Απ. Γαλάτης έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν αποδίδεται ευθύνη σε φυσικό πρόσωπο, αποκλείοντας το ενδεχόμενο ανθρώπινου λάθους. Για διάτρητο δίκτυο έκανε λόγο με τη σειρά του ο Απ. Γαλάτης και διαβεβαίωσε ότι η αντικατάσταση των σπασμένων υδρομέτρων θα γίνει χωρίς χρέωση για τους πολίτες.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Τζίνης, διαβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχει επάρκεια νερού, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι χθες, 12 Ιανουαρίου, το δίκτυο διέθετε 45.000 κυβικά νερού, ενώ την αντίστοιχη μέρα του 2016 είχε μόλις 40.000 κυβικά. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η ποσότητα αυτή είναι ικανή να υδροδοτήσει το Πολεοδομικό Συγκρότημα, χωρίς προβλήματα, στην «καρδιά» του καλοκαιριού.
Ο ίδιος δήλωσε ότι λειτούργησαν κανονικά όλες οι γεωτρήσεις και υποστήριξε ότι σταδιακά θα υπάρξει αποκατάσταση του προβλήματος. Κάλεσε, τέλος, τους δημότες να ελέγξουν τα υδρόμετρα και να απευθυνθούν στη ΔΕΥΑΜΒ σε περίπτωση που διαπιστώσουν βλάβη.

Share

Πρόσφατα άρθρα

«Το μάτι του θεού» στα Μετέωρα: Εντυπωσιάζει η «ουράνια» φάτνη στο επιβλητικό τοπίο πάνω από την Καλαμπάκα

Στο επιβλητικό τοπίο των Μετεώρων δεσπόζει η μοναδική «ουράνια» φάτνη, σκαρφαλωμένη μέσα σε ένα σπήλαιο,…

8 Δεκεμβρίου 2023

Τέλος από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Γιώργος Βαρεμένος: «Επικράτησε ένα κλίμα εχθροπάθειας και τοξικότητας»

Την αποχώρησή του από το ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Γιώργος Βαρεμένος με «αιχμές» προς την…

8 Δεκεμβρίου 2023

Επεισόδια στου Ρέντη: 35 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 35 από τους 425 προσαχθέντες για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον…

8 Δεκεμβρίου 2023

Ακραίος καύσωνας στην Αυστραλία: 40άρια, φωτιές, νοικοκυριά χωρίς ρεύμα και κλειστά σχολεία

Με έντονο καύσωνα είναι αντιμέτωποι οι κάτοικοι της Αυστραλίας, ενώ από την ακραία ζέστη πολλά…

8 Δεκεμβρίου 2023

Λάμπες

Μέσα στη δριμεία κριτική που άσκησε στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας…

8 Δεκεμβρίου 2023

Λαβύρινθος

Γνωστός ο στίχος του άσματος της Άννας Βίσση «η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη». Κάτι τέτοιο ισχύει στις…

8 Δεκεμβρίου 2023