Κόσμος

Αυτό είναι το πρώτο γκράφιτι που φαίνεται από το διάστημα

Ο ταλαντούχος street artist INSA έχει γίνει τα τελευταία χρόνια γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για την εφεύρεση του “κινούμενου γκράφιτι”, ή αλλιώς “GIF-ITI”. Συνδυάζοντας την τέχνη του γκραφίτι, τη φωτογραφία, και την stop motion βιντεοσκόπηση, ο πάντα ανώνυμος Βρετανός ήταν ο πρώτος urban artist που κατάφερε να κάνει την τέχνη του δρόμου να συμβαδίσει με την σύγχρονη ψηφιακή εποχή.
Μάλιστα, για να μπορούν όλοι όσοι συναντούν στον δρόμο τους τις δημιουργίες του να τις βλέπουν να ζωντανεύουν με τον πιο υπνωτιστικό τρόπο, ο INSA λάνσαρε φέτος ένα σχετικό app. H εφαρμογή, που ονομάζεται –τι άλλο;- “GIF-ITI” , συμπεριλήφθη στα 40 πιο καινοτόμα applications που ξεχώρισε η Apple για να πρωταγωνιστήσουν στην καινούρια διαφήμιση του επερχόμενου Mac Book Air 2.
Τώρα, ο INSA φιλοτέχνησε για λογαριασμό της νέας διαφημιστικής καμπάνιας γνωστής μάρκας ουίσκι το μεγαλύτερο Gif-iti που έχει ποτέ δημιουργηθεί και αποτελεί συγχρόνως το μοναδικό γκραφίτι που είναι ορατό από το διάστημα. Απόδειξη, οι τραβηγμένες από δορυφόρο εικόνες που απαθανατίζουν καθαρά τη 57.000 τετραγωνικών μέτρων χρωματιστή επιδαπέδια τοιχογραφία, που βρίσκεται στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Πηγή www.lifo.gr
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το