Κόσμος

Αυτή είναι η λέξη της χρονιάς σύμφωνα με το λεξικό Κόλινς

Ο όρος «Fake News» απέκτησε νέο κύρος καθώς ανακοινώθηκε από το Collins πως είναι η λέξη της χρονιάς, ενώ το λεξικό υπογραμμίζει την συνεχή της παρουσία στην επικαιρότητα τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι λεξικογράφοι του Λεξικού Collins, οι οποίοι παρακολουθούν ένα σώμα 4,5 δισεκατομμυρίων λέξεων, ανέφεραν ότι η χρήση του όρου είχε αυξηθεί κατά 365% από το 2016.

Η φράση είναι συχνά χαρακτηριστικό της ρητορικής του Ντόναλντ Τραμπ ενώ μόνο τις τελευταίες μέρες ο ίδιος έχει αναφερθεί σε αυτή μέσω Twitter πολλές φορές.

Ο Τραμπ χρησιμοποίησε τον όρο συχνά και ισχυρίστηκε την περασμένη εβδομάδα πως αυτός τον εφηύρε. «Τα μέσα ενημέρωσης είναι στην πραγματικότητα fake, ένας από τους μεγαλύτερους από όλους τους όρους που έχω επινοήσει. Υποθέτω ότι και άλλοι άνθρωποι τον έχουν χρησιμοποιήσει ίσως με την πάροδο των ετών, αλλά δεν το έχω παρατηρήσει ποτέ», είπε σε συνέντευξη.

Αυτός ο ισχυρισμός αμφισβητήθηκε από το λεξικό, οι υπεύθυνοι του οποίου δήλωσαν ότι οι «ψεύτικες ειδήσεις» άρχισαν να χρησιμοποιούνται στους κόλπους της αμερικανικής τηλεόρασης για να περιγράψουν «ψευδείς, συχνά εντυπωσιακές, πληροφορίες που διαδίδονται στην μετάδοση ειδήσεων».

Η χρήση του έχει αυξηθεί από το 2015, σύμφωνα με το λεξικό, και πραγματικά απογειώθηκε φέτος.

Ορισμένες άλλες λέξεις που σχετίζονται με την πολιτική και την τρέχουσα επικαιρότητα ήταν επίσης στον κατάλογο των λέξεων του έτους. Το λεξικό σημειώνει πάντως το πόσο μεγάλη είναι η επιρροή της πολιτικής επικαιρότητας στη φετινή του λίστα.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το