Κόσμος

Αυτές είναι οι χώρες με τα πιο «ισχυρά» διαβατήρια

διαβατήρια

Οι Σουηδοί είναι οι πολίτες που έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται ότι διαθέτουν το πιο ισχυρό διαβατήριο, καθώς τους επιτρέπει να ταξιδέψουν σχεδόν σε όλον τον κόσμο χωρίς βίζα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα GoEuro.

Η εν λόγω ταξιδιωτική ιστοσελίδα συμπεριέλαβε στη λίστα της 51 χώρες, τα διαβατήρια των οποίων αξιολόγησε ανάλογα με σε το πόσες χώρες επιτρέπουν να ταξιδεύουν οι κάτοχοί τους χωρίς να κάνουν αίτηση για βίζα αλλά και ανάλογα με το κόστος έκδοσής τους.

Από αυτές τις 51 χώρες, πέντε μόλις επιτρέπουν στους κατόχους τους να μετακινούνται χωρίς βίζα σε 174 χώρες: Η Σουηδία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Μ. Βρετανία και οι ΗΠΑ. Ωστόσο, οι Σουηδοί χρειάζονται λιγότερα χρήματα για την έκδοσή του (£28) γεγονός που το φέρνει στην πρώτη θέση.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Δανία, ο Καναδάς, η Ισπανία, το Βέλγιο και η Ολλανδία. Οι υπήκοοι των χωρών αυτών μπορούν να ταξιδέψουν σε 173 χώρες χωρίς να χρειάζονται κανένα άλλο έγγραφο.

Ωστόσο, πιο εντυπωσιακό θεωρείται το διαβατήριο των Φιλανδών, του οποίου τις σελίδες αν φυλλομετρήσει κανείς θα διακρίνει μια άλκη «εν κινήσει»

Το ελληνικό διαβατήριο βρίσκεται λίγο πιο πάνω από τη μέση της λίστας, στην 21η θέση. Το διαβατήριό μας, μας επιτρέπει να ταξιδέψουμε σε 169 χώρες χωρίς βίζα.

Πηγή: Telegraph

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το