Κόσμος

Αυτές είναι οι δασκάλες-ηρωίδες που έκαψαν ζωντανές οι Ταλιμπάν (video)

Συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες που έρχονται στο φως μία ημέρα μετά την φονικότερη όλων των εποχών τρομοκρατική επίθεση στο Πακιστάν, με θύματα 132 παιδιά και 9 εκπαιδευτικούς.

Την ώρα που προκαλούν αποτροπιασμό και φρίκη οι εικόνες από το εσωτερικό του στρατιωτικού σχολείου, όπου οι Ταλιμπάν είτε εκτέλεσαν είτε έκαψαν ζωντανούς μαθητές και διδάσκοντες, οι ιστορίες αυτοθυσίας των δασκάλων συγκλονίζουν την παγκόσμια κοινή γνώμη.Η διευθύντρια του σχολείου Tahira Kazi κάηκε και διαμελίστηκε, όταν ο εξτρεμιστής ισλαμιστής που είχε ζωστεί με τα εκρηκτικά τα πυροδότησε στο γραφείο της. αι θεωρείται πως ήταν ένας από τους κύριους στόχους τους επειδή ήταν παντρεμένη με τον συνταγματάρχη εν αποστρατεία Zafrullah Kazi.

https://www.youtube.com/watch?v=eyxl3YQq5MM

Ωστόσο, μια από τις ιστορίες που συγκλονίζουν για την αυτοθυσία και το θάρρος είναι εκείνη της μόλις 24 ετών δασκάλας Afsha Ahmed η οποία αντιμετώπισε κατά πρόσωπο τους Ταλιμπάν, λέγοντάς τους: «Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσετε τους μαθητές μου είναι πάνω από το πτώμα μου». Οι Ταλιμπάν την έλουσαν με βενζίνη και την έκαψαν ζωντανή μέσα στην τάξη της και μπροστά στους μαθητές της. Ωστόσο, η ίδια την ώρα που καιγόταν φώναζε κι έγνεφε στα παιδιά να τρέξουν για να σωθούν.

Ο 15χρονος μαθητής της Irfan Ullah δήλωσε μία ημέρα μετά το μακελειό: «Πήδηξε και στάθηκε ανάμεσα σε εμάς και τους τρομοκράτες, ώστε αυτοί να μην μπορούν να μας σημαδέψουν. Τους προειδοποίησε: “ Ο μόνος τρόπος για να σκοτώσετε τους μαθητές μου είναι πάνω από το πτώμα μου”. Θυμάμαι τα τελευταία της λόγια, είπε: “Δεν θα δω τους μαθητές μου να κείτονται στο πάτωμα μες στο αίμα.” Ήταν ηρωίδα, τόσο γενναία»

Πηγή:iefimerida.gr

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το