Κόσμος

Αυστραλία: Σφοδρή πυρκαγιά κατακαίει εκτάσεις στην Αδελαΐδα

australia

Πυρκαγιά πλήττει την περιοχή της Αδελαΐδα στην Αυστραλία μετατρέποντας σε στάχτη ολόκληρες εκτάσεις, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος εξάπλωσής της εξαιτίας των σφοδρών ανέμων.
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ κατοικίες έχουν παραδοθεί στις φλόγες, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να υπάρχουν θύματα ή εγκλωβισμένοι.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για την πιο επικίνδυνη πυρκαγιά από το 1983 που είχε προκαλέσει το θάνατο 70 ανθρώπων στη Νότιο Αυστραλία, ενώ στην κατάσβεσή της επιχειρούν πάνω από 500 πυροσβέστες και τουλάχιστον 100 εθελοντές.

Η πυροσβεστική προειδοποιεί ότι η αυξημένη θερμοκρασία και οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν την εξάπλωση της φωτιάς πέρα από τους λόφους της Αδελαΐδας, όπου ζουν περίπου 40.000 κάτοικοι, ενώ υπάρχουν και αγροτικές μονάδες.

Στο μεταξύ, υπάρχουν πληροφορίες για την καταστροφή πέντε κατοικιών, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά μπορεί να αυξηθεί.
Η μόνη ελπίδα των πυροσβεστών είναι η βροχή που σημειώνεται στην περιοχή, η οποία μπορεί να βοηθήσει στο έργο των ανδρών της υπηρεσίας.

Παρ’όλα αυτά, ο επικεφαλής της Νοτίου Αυστραλίας, Τζέι Γουέδεριλ κάλεσε τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την περιοχή ή να προετοιμαστούν για να προστατεύσουν τις κατοικίες τους από την πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε από θάμνους εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το