Κόσμος

Αυστηρό μήνυμα Ομπάμα: Είπα στον Τσίπρα να κάνει μεταρρυθμίσεις

obama

Ηχηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση έστειλε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου έπειτα από την συνάντηση που είχε με τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι η «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις. Να συλλέξει φόρους, να μειώσει τη γραφειοκρατία και να έχει μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας».

«Οταν τηλεφώνησα στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρώ του είπα ότι “οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν πως πρέπει να δείξει στον λαό του ότι υπάρχει ελπίδα και εμείς θα σας στηρίξουμε σε κάποια ευελιξία”» είπε ο Μπαράκ Ομπάμα προσθέτοντας «Αλλά του είπα ότι “θα πρέπει να δείξετε στους πιστωτές σας, σε όσους σας στηρίζουν, ότι προσπαθείτε να βοηθήσετε τους εαυτούς σας”».

«Αυτό σημαίνει να πάρετε τις σκληρές αποφάσεις που φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει ο Ματέο Ρέντσι» κατέληξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ρέντσι: Να σεβαστούμε την ψήφο των Ελλήνων

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι , από την πλευρά του, κάλεσε την Ευρώπη να εργαστεί για να υπάρξει μια συμφωνία με την Ελλάδα και τόνισε ότι η ψήφος των Ελλήνων πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους. «Πρέπει οπωσδήποτε να εργαστούμε σκληρά για να επιτευχθεί συμφωνία, μαζί με τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται» είπε μεταξύ άλλων ο κ.Ρέντσι.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το