Κατηγορίες: Τοπικά

Αυστηρή προειδοποίηση του Ιατρικού Συλλόγου για τη δημόσια υγεία και το περιβάλλον

Την προσοχή όλων των αρμοδίων σε οτι αφορά το ευαίσθητο θέμα της δημόσιας υγείας, εφιστά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, με αφορμή τη βλάβη στο Βιολογικό του Βόλου και τη διοχέτευση λυμάτων στον Παγασητικό. Με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου καλεί όλους να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς ολιγωρίες και δικαιολογίες, προειδοποιώντας οτι σε αντίθετη περίπτωση ο ιατρικός κόσμος θα βρεθεί απέναντι σε πρακτικές που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών και τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος.

Η ανακοίνωση:

O Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή και ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες τα θέματα που αφορούν την πιθανή μόλυνση του περιβάλλοντος, τόσο από προβλήματα που παρουσιάσθηκαν στην λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, όσο και από την λειτουργία βιομηχανικής μονάδας της περιοχής μας.
Από ότι πληροφορηθήκαμε από την Δ/νη Υγιεινής για την περίπτωση του Βιολογικού Καθαρισμού προς το παρόν, ευτυχώς, δεν υπάρχει μόλυνση της θάλασσας και η υπόθεση βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από την ίδια την υπηρεσία.
Για την δεύτερη περίπτωση περιμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφεριακής Ενότητας Μαγνησίας που ελέγχουν την υπόθεση.
Ο Ι.Σ.Μ. με βάση την θεσμική ιδιότητά του ως σύμβουλου Υγείας της κοινωνίας είναι υποχρεωμένος να επιστήσει την προσοχή όλων των αρμοδίων για τα ευαίσθητα θέματα υγείας των πολιτών. Καλεί όλους να τηρήσουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, χωρίς ολιγωρίες και δικαιολογίες, προκειμένου να διασφαλιστεί το ύψιστο αγαθό που είναι η υγεία των ανθρώπων καθώς και η προάσπιση του περιβάλλοντος. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε λογική ή πρακτική που αντιστρατεύεται αυτές τις βασικές αρχές τις οποίες θα υπερασπιστούμε αταλάντευτα και χωρίς εκπτώσεις, διότι η υγεία και η βιωσιμότητα του περιβάλλοντος πρέπει να είναι πάνω από όλα και πάνω από όλους.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Κλειστά την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου τα κομμωτήρια στη Μαγνησία

Ο Σύλλογος Κουρείων - Κομμωτών Μαγνησίας ανακοινώνει ότι τα κουρεία και κομμωτήρια την Τετάρτη 6…

4 Δεκεμβρίου 2023

Παρουσίαση του σχεδίου για την Πολιτική Προστασία από τον Δημήτρη Κουρέτα

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, προσκαλεί στην παρουσίαση του σχεδίου για την Πολιτική Προστασία…

4 Δεκεμβρίου 2023

Μις Νικαράγουα: Η υπεύθυνη των καλλιστείων κατηγορείται ότι έβγαζε αντικαθεστωτικές καλλονές για να ρίξει την κυβέρνηση

Η αστυνομία της Νικαράγουας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προτίθεται να συλλάβει την υπεύθυνη των καλλιστείων…

4 Δεκεμβρίου 2023

Καιρός – Χριστούγεννα: Η πρώτη πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη – Χωρίς πολλά χιόνια και με βροχές

Την πρώτη πρόγνωσή του για τον καιρό μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…

4 Δεκεμβρίου 2023

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 4/12

Το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων έχει ως εξής:   ΕΡΤ 3 17.15 Κηφισιά-Μίλων -Ζ-…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν περαστικός ο δράστης της κακοποίησης» λένε φιλοζωικές οργανώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της άγριας κακοποίησης του…

4 Δεκεμβρίου 2023