Τοπικά

Άφησε σημείωμα ο 64χρονος που αυτοκτόνησε με όπλο χθες στην Ξινόβρυση

 

«Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα»… Με αυτά τα λόγια γραμμένα σε σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, έδωσε τέλος στη ζωή του 64χρονος στην περιοχή της Ξινόβρυσης χθες το μεσημέρι.
Ο αυτόχειρας πυροβολήθηκε στον λαιμό του και μάλιστα το τραύμα που προκλήθηκε από το δίκαννο κυνηγετικό του όπλο ήταν διαμπερές… Το φυσίγγιο διαπέρασε τον λαιμό του…

Ήταν 1.15 περίπου χθες το μεσημέρι όταν συνέβη το σοκαριστικό γεγονός. Ο 64χρονος αγρότης, παντρεμένος και πατέρας τ4εσσάρωνπαιδιών, το ένα εκ των οποίων φέρεται να αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, μετέβη με το αγροτικό του αυτοκίνητο σε ένα κτήμα, που βρίσκεται δίπλα στον δρόμο Αργαλαστής – Ξινόβρυσης. Έβγαλε από το όχημά του το δίκαννο κυνηγετικό του όπλο, που κατείχε νόμιμα, το σήκωσε, σκόπευσε στο ύψος του λαιμού του και πάτησε τη σκανδάλη. Το φυσίγγιο διαπέρασε τον λαιμό και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο 64χρονος είχε προετοιμάσει την αυτοκτονία του με κάθε λεπτομέρεια, καθώς πάνω του βρέθηκε ιδιόγραφο σημείωμα. «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», φέρεται να έγραφε, ζητώντας συγγνώμη από τον Θεό και από την οικογένειά του, γι’ αυτό που έκανε…

Διερχόμενοι που τον είδαν να κείτεται στο έδαφος, ενημέρωσαν την Αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Νοτίου Πηλίου. Από την Αστυνομία αποκλείστηκε η εγκληματική ενέργεια, ενώ η αυτοκτονία αποδίδεται στην απόγνωση και την απελπισία, που φέρεται να είχε καταλάβει τον 64χρονο, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε τόσο ο ίδιος, όσο και μέλος της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η πλειονότητα των αυτοχείρων αντιμετώπιζαν ψυχολογικά προβλήματα, που συνδυάζονται με οικονομικές δυσκολίες. Ο συνηθέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι με τη λήψη πολλών φαρμακευτικών χαπιών, ο αυτοπυροβολισμός ή η πτώση από μεγάλο ύψος, συνήθως από μπαλκόνια ή ταράτσες πολυκατοικιών, καθώς και ο απαγχονισμός.

Η αυτοκτονία συνδέεται με συναισθήματα θλίψης, απογοήτευσης, θυμού, που γρήγορα δίνουν τη θέση τους στην απόγνωση και την απελπισία, την αίσθηση αδιεξόδου. Είναι σύνθετο και πολυπαραγοντικό φαινόμενο, που δεν μπορεί εύκολα να αποδοθεί σε ένα αίτιο, καθώς αποτελεί τη συνισταμένη βιολογικών, ψυχολογικών και περιβαλλοντικών παραγόντων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το