Ελλάδα

Αφήνει ανοιχτό να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά για άμεση σύγκληση συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής.

Ήδη λάδι στη φωτιά φρόντισε να ρίξει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως, «εάν τεθεί θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, θα τοποθετηθώ δημοσίως».

Συγκεκριμένα έκανε σαφές ότι αυτό «πρέπει να υλοποιηθεί με σεβασμό στην Ιστορία και τη θεσμική συγκρότηση του ΠΑΣΟΚ, άρα και στο καταστατικό του. Αυτό σημαίνει εκλογές συνέδρων, εκλογές οργάνων και αποφάσεις δημοκρατικές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ», όντας αντίθετος σε εξπρές διαδικασίες που «απαξιώνουν την Ιστορία μας». Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συναντήσει την κυρία Γεννηματά. Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές θα γίνει τα επόμενα 24ωρα.

Πάντως και ο Παύλος Γερουλάνος από το απόγευμα της Πέμπτης έδωσε το στίγμα του, καθώς χαρακτήρισε θετική την απόφαση Γεννηματά: «Στη μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας για να αρθρώσουμε μια ελληνική, ανθρωποκεντρική, σοσιαλιστική πρόταση απέναντι στις πολιτικές του κ. Μητσοτάκη θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το συνέδριό μας θα είναι ανοιχτό και δημοκρατικό που θα αντιμετωπίσει τρία θέματα: στρατηγική, θέσεις/προτάσεις και αλλαγές στο καταστατικό, ώστε να γίνουμε ένα σύγχρονο και δημοκρατικό κόμμα».

Στη συνέχεια έδωσε και τα τρία θέματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί το Συνέδριο και κατέληξε: «Είναι μία ευκαιρία που δεν δικαιούμαστε να χάσουμε».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το