Τοπικά

Αφημένο στην τύχη του το πάρκο στα Επτά Πλατάνια -Σπασμένη κούνια, σκουπίδια και παχύ στρώμα φύλλων 

Ένα ακόμη πάρκο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχουν αφεθεί στην τύχη τους, εμφανίζοντας τριτοκοσμικές εικόνες. Ο λόγος για το πάρκο στα Επτά Πλατάνια ή αλλιώς Πάρκο «Βράχος της Μακρινίτσας», στο οποίο μετά από παραινέσεις αναγνωστών ο φωτογραφικός φακός της «Θ» κατέγραψε χθες εικόνες εγκατάλειψης αλλά και επικινδυνότητας στα παιχνίδια της παιδικής χαράς που βρίσκονται εντός αυτού.

Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το εικονιζόμενο καλαθάκι απορριμμάτων έχει να καθαριστεί αρκετές ημέρες

Χαλασμένα παιχνίδια, σπασμένα παγκάκια και μπόλικα σκουπίδια συνθέτουν την εικόνα στην παιδική χαρά και το πάρκο, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Κουντουριώτου, Γ. Καρτάλη και Θουκυδίδου, απέναντι από το σχολικό συγκρότημα των 1ου και 25ου Δημοτικών Σχολείων.

Η πρώτη εντύπωση που αποκομίζει κανείς φτάνοντας στο πάρκο από την οδό Κουντουριώτου, είναι στοιβαγμένοι σωροί από ξερά φύλλα και σκουπίδια, με τους περιοίκους να αναφέρουν πως «η καθαριότητα στο πάρκο δεν γίνεται τακτικά με αποτέλεσμα κατά περιόδους η κατάσταση σε ορισμένα σημεία να είναι απαράδεκτη».

Εντός του πάρκου υπάρχει και χαλασμένο παγκάκι, από το οποίο λείπει ένα κομμάτι ξύλο

Εντός του πάρκου υπάρχει και χαλασμένο παγκάκι, από το οποίο λείπει ένα κομμάτι ξύλο, με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνο για τα μικρά παιδιά που παίζουν καθημερινά εκεί, ενώ διαμαρτύρονται και οι ηλικιωμένοι που το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.

Στη μικρή παιδική χαρά που βρίσκεται εντός του πάρκου, από τις δυο κούνιες η μια είναι σπασμένη και κρέμεται, χωρίς κανείς αρμόδιος εδώ και ημέρες να ενδιαφερθεί για την απομάκρυνση και αντικατάστασή της, καθώς κρίνεται επικίνδυνη για τα παιδιά.

Σε όλο το πάρκο υπάρχει παχύ στρώμα από ξερά φύλλα, ενώ σε ένα σημείο προεξέχει επικίνδυνα από το έδαφος το απομεινάρι από κομμένο δέντρο

Σε όλο το πάρκο υπάρχει παχύ στρώμα από ξερά φύλλα, ενώ σε ένα σημείο προεξέχει επικίνδυνα από το έδαφος το απομεινάρι από κομμένο δέντρο.
Επίσης, σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το εικονιζόμενο καλαθάκι απορριμμάτων έχει να καθαριστεί αρκετές ημέρες.

«Είναι άκρως αντιαισθητική αυτή η εικόνα που παρουσιάζει το πάρκο με τη χαλασμένη κούνια, τα σκουπίδια και τα φύλλα. Κάποιος αρμόδιος του Δήμου Βόλου θα πρέπει επιτέλους να στρέψει το βλέμμα του προς τη γειτονιά μας και να το καθαρίσει, ώστε να ξαναγίνει χώρος αναψυχής για τους δημότες» αναφέρουν χαρακτηριστικά περίοικοι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το