Πολιτισμός

Αφιέρωμα του Μουσικού Σχολείου Βόλου στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη

Την Τρίτη 27 Ιουνίου στις 9.30μ.μ. στο ανοιχτό θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» το Μουσικό Σχολείο θα δώσει μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στη μουσική διαδρομή της Άλκηστης Πρωτοψάλτη. Φέτος το Μουσικό Σχολείο Βόλου γιορτάζει τα είκοσι χρόνια λειτουργίας του, γι’ αυτό και προετοίμασε μια τόσο σημαντική συναυλία ,αφιερωμένη σε μια τόσο εξαιρετική ερμηνεύτρια, της οποίας η διαδρομή ήταν και είναι μοναδική. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με τη βοήθεια και την καθοδήγηση των δασκάλων τους, μελέτησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το έργο της κορυφαίας ερμηνεύτριας, όπως έχει καταγραφεί στην ελληνική δισκογραφία.

Η μουσική διδασκαλία του «Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον», «Στην Άλλη Ζωή (Σαντορίνη)», «ο έρωτας στο Αρχιπέλαγος» αποτέλεσαν το αντικείμενο μελέτης στο μάθημα των Μουσικών συνόλων. Η μαθητεία εξάλλου στα τραγούδια της Άλκηστης Πρωτοψάλτη έφερε τους μαθητές σε επαφή με σπουδαίους συνθέτες και στιχουργούς όπως οι Λίνα Νικολακοπούλου, Δήμος Μούτσης, Ηλίας Ανδριόπουλος, Σταμάτης Κραουνάκης, Στέφανος Κορκολής, Γκόραν Μπρέγκοβιτς, κ.ά.

Διευκρινίζεται και τονίζεται ότι η κ. Πρωτοψάλτη δεν θα τραγουδήσει η ίδια αλλά η παρουσία της θα αποτελέσει μεγάλη τιμή για το Σχολείο και ηθική επιβράβευση των μαθητών.

Ο Ζαφείρης Κουκουσέλης έκανε την ενορχήστρωση των κομματιών και θα διευθύνει την ορχήστρα του Σχολείου. Υπεύθυνες της διδασκαλίας της χορωδίας είναι η Κερασία Σιάρα και η Ιωάννα Χατζάκη.

Η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης συναυλίας, με ορχήστρα, σολίστ και χορωδία έγινε εφικτή χάρη στο σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, ο οποίος ανέλαβε την παραγωγή της.

Πληροφορίες – προσκλήσεις στη Γραμματεία του σχολείου, 54ου Συντ. ΕΛΑΣ τέρμα, τηλ 24210-71096.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το