Τοπικά

Αφιέρωμα στην «ψυχή» των «Ιώνων» Άννα Αϊβαζόγλου

Πλήθος κόσμου έδωσε το «παρών» στην χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσαν οι «Ίωνες» στη Νέα Ιωνία και ήταν αφιερωμένη στην Άννα Αϊβαζόγλου, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου», που πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας ήταν κατάμεστο και η προσέλευση εκατοντάδων Βολιωτών κάθε ηλικίας, απέδειξε έμπρακτα πως κανείς δεν ξέχασε την αείμνηστη πρόεδρο των «Ιώνων», η οποία έφυγε από κοντά μας πριν από τρία χρόνια.

Γέμισε ασφυκτικά το θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας

«Η Άννα υπηρέτησε τους «Ίωνες» και την τοπική κοινωνία με ήθος, σεμνότητα και ανιδιοτέλεια, για να διατηρήσει τη μνήμη του Μικρασιατικού Ελληνισμού», είπε συγκινημένη η τωρινή πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ίωνες», κ. Άννα Πετσιάβα-Παπανικολάου. «Χάρη στο πάθος που τη διέκρινε, ανέδειξε τον προσφυγικό κόσμο της Νέας Ιωνίας, ενώ οι «Ίωνες» ξεπέρασαν τα όρια του νομού και έγιναν γνωστοί ανά το πανελλήνιο. Ήταν η «ψυχή» των «Ιώνων» και θα βρίσκεται για πάντα στις καρδιές μας», κατέληξε στο χαιρετισμό της η κ. Πετσιάβα.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν τα μέλη από το προεδρείο του Συλλόγου Πριγκηπιανών Αττικής «Άγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς», Βασιλική Ξύδα, Ζωρζέτα Αναγνωστοπούλου και Κυριακή Χατζηγιαννάκου. Οι δύο σύλλογοι τα τελευταία χρόνια έχουν αναπτύξει στενή συνεργασία, ενώ τον Οκτώβριο του 2010 εξόρμησαν από κοινού στην Κωνσταντινούπολη και την Πρίγκηπο.
Το προσκυνηματικό οδοιπορικό στο μεγαλύτερο από τα Πριγκηπόννησα πραγματοποιήθηκε πριν από επτά χρόνια και μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, η Άννα Αϊβαζόγλου έγραψε τις εντυπώσεις της σε ένα κείμενο που αφιέρωσε στην τότε πρόεδρο των Πριγκηπιανών, Φώφη Ραπτοπούλου – Λημνίδου που πέθανε αιφνίδια το 2010.
Ο σύζυγος της εκλιπούσης προέδρου των «Ιώνων», φιλόλογος – πρώην Γυμνασιάρχης κ. Αλέκος Δημητρόπουλος, επιμελήθηκε την έκδοση του κειμένου της αγαπημένης του συντρόφου. Το βιβλιαράκι διανεμήθηκε στους θεατές μετά το πέρας της εκδήλωσης κι έδωσε την ευκαιρία στους παριστάμενους να κάνουν ένα νοερό ταξίδι στην Πρίγκηπο και τη θάλασσα του Μαρμαρά. «Μοιράστηκε ως… αντίδωρο, στη μνήμη της Άννας Αϊβαζόγλου», είπε λίγο νωρίτερα η κ. Πετσιάβα – Παπανικολάου, μιλώντας με συγκίνηση για την αείμνηστη προκάτοχό της.

Χριστόφορος Σεμέργελης

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το