Τοπικά

Αφιέρωμα για την τρίτη ηλικία από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων Βόλου

Η παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου και έχει σκοπό να αναδείξει τον σπουδαίο ρόλο αυτών των ανθρώπων στην κοινωνία αλλά και τις καθημερινές τους ανάγκες. Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (Κ.Η.Φ.Η.) Βόλου όλα αυτά τα χρόνια έχει δημιουργηθεί μια παράλληλη σχέση του προσωπικού με τους ηλικιωμένους.
Στο πλαίσιο αυτό, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα των ηλικιωμένων, τα στελέχη του Κέντρου έστειλαν μήνυμα αγάπης και συμπαράστασης στους ωφελούμενους και το προσωπικό των Κ.Η.Φ.Η. της Αγριάς και της Νέας Αγχιάλου, προσφέροντας χειροποίητα κεραμικά σπιτάκια που αντιπροσωπεύουν την κάθε δομή. Η συγκεκριμένη κίνηση είναι μια χειρονομία ευγνωμοσύνης απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους για τη μεγάλη τους προσφορά.

Η δομή ανήκει στην ΚΕΚΠΑ- ΔΙΕΚ και είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Tαμείο στο πλαίσιο του Eπιχειρησιακού Προγράμματος Θεσαλλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ–ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».
Τέλος, στα Κ.Η.Φ.Η. Μαγνησίας όλα αυτά τα χρόνια γίνεται προσπάθεια για την ένταξη των ηλικιωμένων στην κοινωνία δίνοντας ερεθίσματα όπως η δημιουργική απασχόληση, η νοητική ενδυνάμωση, η συμβουλευτική και νοσηλευτική φροντίδα,η φυσικοθεραπεία αλλά και κάλυψη διάφορων άλλων αναγκών έτσι ώστε να εξασφαλιστεί και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των ωφελούμενων και να αποφευχθεί η ιδρυματική περίθαλψη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το