Ελλάδα

Αφαντο το αεροπλάνο και ο 32χρονος πιλότος – «Χτενίζουν» 3η μέρα τα Ζαγοροχώρια

Συνεχίζονται για τρίτη μέρα στον ορεινό όγκο του Μιτσικελίου οι έρευνες για τον εντοπισμό του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που χάθηκε από τα ραντάρ του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων το μεσημέρι της Κυριακής (31.1). Το μικρό αεροσκάφος πετούσε πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου «Βασιλεύς Πύρρος». Τις επιχειρήσεις του κρατικού μηχανισμού δυσκολεύουν οι δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή,

Οι ελπίδες να βρεθεί σώος ο 32χρονος έχουν σχεδόν εξανεμιστεί, δεδομένου ότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από το τελευταίο ίχνος του αεροπλάνου. Οι δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζουν να επιχειρούν με συνολικά 48 Πυροσβέστες και 21 οχήματα. Από αυτούς 32 Πυροσβέστες με 14 οχήματα ανήκουν στην ΠΕΠΥΔ Ιωαννίνων (1ος Π.Σ. Ιωαννίνων, Π.Υ. Άρτας, Π.Υ. Ηγουμενίτσας, Π.Κ. Μηλιωτάδων και Π.Κ. Μετσόβου).

Στην μάχη έχουν ριχτεί και 14 Πυροσβέστες με 6 οχήματα των Ορειβατικών Ομάδων Έρευνας & Διάσωσης (Ο.Ο.Ε.Δ.) της 2ης, 5ης και 8ης ΕΜΑΚ καθώς και δύο Πυροσβέστες με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα για έρευνα στα χιονοσκεπή σημεία της περιοχής. Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί ένα E/Π Super Puma, δύο E/Π Augusta Bell, ένα Α/ΦΟΣ C-130 και ένα Α/ΦΟΣ CL-415 της Πολεμικής Αεροπορίας δυο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων του Ε.Σ. και ισχυρή δύναμη της ΕΛΑΣ, το ΕΚΑΒ και εθελοντές. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ηπείρου θα ζητήσει την ενίσχυση των ερευνών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).

Η εκπαίδευση Ιρακινών πιλότων στην Κοζάνη
Τα τελευταία χρόνια η Κοζάνη προσελκύει ολοένα και περισσότερους που θέλουν να εκπαιδευτούν ως επαγγελματίες πιλότοι αερογραμμών από την ελληνική σχολή εκπαίδευσης επαγγελματιών πιλότων, την Egnatia Aviation που λειτουργεί στην Βόρεια Ελλάδα. Ο καλός καιρός στην Ελλάδα και τα μεγάλα ποσοστά ηλιοφάνειας που επικρατούν το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου αποτελεί ένα παραπάνω κίνητρο για τις ξένες εταιρίες να επιλέξουν την περιοχή και την εταιρία που δραστηριοποιείται εκεί.

Η Egnatia Aviation βραβεύτηκε το2018 ως η 3η μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη από τον διεθνή φορέα EATS (European Airline Training Symposium) και εκτός από την Iraqi Airways εκπαιδεύει μεταξύ άλλων πιλότους της Aegean, της Air Arabia, της Wizz Air αλλά και της Emirates. Από το 2006 οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 2.300 πιλότοι από 80 χώρες και περίπου 70 αεροπορικές εταιρίες. Η εκπαίδευση διαρκεί 18 μήνες και οι πιλότοι όλο αυτό το διάστημα πετούν πάνω από τους ουρανούς της Μακεδονίας. Κάθε χρόνο αποφοιτούν τριακόσιοι τριάντα πιλότοι από την ελληνική εταιρεία.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το