Κατηγορίες: Τοπικά

«Άφαντοι» οι τροχονόμοι, κομφούζιο στο κέντρο του Βόλου “Θ” (photos)

Εδώ και δύο – τρεις μέρες η εικόνα στους δρόμους Ιάσονος- Δημητριάδος άρχισε να θυμίζει «κακό» παρελθόν. Όλο και περισσότεροι οδηγοί «γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια» τις απαγορεύσεις και αρχίζουν να σταθμεύουν όπου τους εξυπηρετεί.
Αυτοκίνητα σταθμεύουν στο λεωφορειόδρομο με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να αρχίζουν τα «ζιγκ- ζαγκ» για να διέλθουν, οι εσοχές να μετατρέπονται – από κάποιους «έξυπνους» – μόνιμοι χώροι στάθμευσης, ενώ σε σημεία όπου βρίσκονται «καφέ του δρόμου», οι οδηγοί να σταματούν «άνευ φόβου».
Εκτός από τους δύο προαναφερόμενους δρόμους, αλαλούμ επικρατεί και στο υπόλοιπο τμήμα της οδού Δημητριάδος – από Ιωλκού ως Σόλωνος- με διπλοσταθμεύσεις, αλλά και στην οδό Ιωλκού, από το ύψος των Δικαστηρίων ως την Δημητριάδος. Ειδικά στο τμήμα της Ιωλκού καταστηματάρχες έχουν καταλάβει -αν και απαγορεύεται- μόνιμη θέση στάθμευσης μπροστά μάλιστα από το κατάστημά τους. Μετά βίας περνά δεύτερο αυτοκίνητο…
Οι τροχονόμοι είναι άφαντοι. Δεν υπάρχει ούτε περιπολικό να κινείται στο κέντρο και να ελέγχει την κίνηση, ούτε να διώχνει, κορνάροντας, τους προκλητικά παράνομα σταθμευμένους οδηγούς.


Όσο για το γερανό απομάκρυνσης των αυτοκίνητων που εμποδίζουν, ούτε που εμφανίστηκε. Η χαλάρωση της Τροχαίας στον έλεγχο της κυκλοφορίας και την βεβαίωση παραβάσεων, αποδεικνύεται και από τα στατιστικά στοιχεία της ίδιας της υπηρεσίας. Λιγότερες είναι συνεχώς οι βεβαιώσεις παραβάσεων, όταν από την άλλη παρατηρείται αυξανόμενη αυθαιρεσία παράνομων σταθμεύσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται πως την εβδομάδα 8 – 14 Δεκεμβρίου βεβαιώνονταν 10-12 παραβάσεις κατά μέσο όρο καθημερινά. Την εβδομάδα 15-18 βεβαιώθηκαν συνολικά 60 παραβάσεις λόγω γενικής αστυνομικής εξόρμησης. Την τρέχουσα εβδομάδα σχεδόν καμία. Οι οδηγοί αρχίζουν και πάλι το «ξεσάλωμα».


Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γιατρού, όπως αναφέρει ο ίδιος στη «Θ», ο οποίος δεν μπορούσε να βγάλει το όχημά του από κεντρικό πάρκινγκ για να επισκεφθεί ασθενή του επειδή ο οδηγός άλλου οχήματος είχε σταθμεύσει μπροστά στην είσοδο του γκαράζ.
Γράφει στη «Θ»: «Ο οδηγός κρατικού αυτοκινήτου (αναφέρει και ποιος το οδηγούσε) έπινε το καφεδάκι του αμέριμνος στα κεντρικά καφέ του Βόλου για τουλάχιστον 2 ½ ώρες, την ώρα που οι δικοί μου ασθενείς με περίμεναν στην κλινική αγωνιώντας για την κατάσταση της υγείας τους και άλλοι γονείς έπρεπε να πάρουν ταξί για να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο ή να τα πάνε στο φροντιστήριο. Η Τροχαία είχε ειδοποιηθεί από τις 14:00 και κατάφερε να έρθει μετά από 1 ώρα με το πρόσχημα ότι βρισκόταν σε τροχαίο. Τελικά αφαιρέθηκαν οι πινακίδες, του επιβλήθηκε το φοβερό πρόστιμο των 40 Ευρώ και το αυτοκίνητο το πήρε ο γερανός. Τελικά κατάφερα να πάω στην κλινική στις 16:30».
Έντονες είναι τις δύο τελευταίες ημέρες οι διαμαρτυρίες πολιτών, οι οποίοι διαπιστώνουν πως το μέτρο της απαγόρευσης στάθμευσης αρχίζει να χαλαρώνει και θίγουν κυρίως την απουσία της Τροχαίας.
Είναι ένα σοβαρό ερώτημα για την τοπική Αστυνομία: Πού είναι αλήθεια και μάλιστα μέρες γιορτών με αυξημένη κίνηση, οι τροχονόμοι;

Share

Πρόσφατα άρθρα

Η Τοπική Εκκλησία τίμησε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου – Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πίστη στην Ανάσταση του Χριστού έφερε την Ανάσταση στην πατρίδα»

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/3, στο Πν.…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Γέμισε το Ουίνδσορ λουλούδια και γράμματα

Λουλούδια και γράμματα αφήνουν από το πρωί εκατοντάδες Βρετανοί έξω από τη βασιλική κατοικία, ως…

23 Μαρτίου 2024

Μακελειό στη Μόσχα: «Προσποιήθηκα ότι ήμουν νεκρή» – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων επέζησαν

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως από την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα το…

23 Μαρτίου 2024

Ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Ένταση σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όταν ομάδα ατόμων προσέγγισε άνδρα…

23 Μαρτίου 2024

2.000 ετών Πύργος στην Ανδριανούπολη θα έχει θέα… την Ελλάδα

Ο 2.000 ετών Πύργος της Μακεδονίας στην Αδριανούπολη θα προσφέρει σύντομα θέα στην Ελλάδα και…

23 Μαρτίου 2024

Κέιτ Μίντλετον: Η δημόσια συγγνώμη της Μπλέικ Λάιβλι μετά την αποκάλυψη της πριγκίπισσας ότι έχει καρκίνο

Η αποκάλυψη της Κέιτ Μίντλετον ότι διαγνώστηκε με καρκίνο είναι η νούμερο ένα είδηση τις…

23 Μαρτίου 2024