Παραπολιτικά

Άφαντοι οι …επαναστάτες

Από την ημέρα που η χώρα χρεοκόπησε, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και ιδίως οι εργαζόμενοι της συνδικαλιστικής παράταξης που ανήκουν στο ΚΚΕ, συχνά-πυκνά παρευρίσκονταν στα δημοτικά συμβούλια για να καταθέσουν τα αιτήματά τους, με τα οποία έπρεπε να συναινέσει το δημοτικό συμβούλιο, για να ισχυροποιηθεί η διεκδίκηση απέναντι στην Κυβέρνηση. Εάν το δημοτικό συμβούλιο ή μια παράταξη δεν συμφωνούσε με ανεδαφικά κάποιες φορές αιτήματα, στο συμβούλιο γινόταν πανζουρλισμός. Η κατάσταση ξέφευγε από κάθε έλεγχο, φασαρίες, ύβρεις, πανικός.
Μια παρόμοια κατάσταση διαδραματίστηκε και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, με τον δήμαρχο Α. Μπέο να φοβάται να πει στους εργαζόμενους ότι είναι υπέρ της αξιολόγησης, όχι γιατί φοβόταν το πολιτικό κόστος, αλλά γιατί δεν ήθελε να χαλάσει γρήγορα το φιλολαϊκό προφίλ…
Για χθες είχε ανακοινωθεί επίσκεψη στο Βόλο της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου. Η υφυπουργός, η αρμόδια υφυπουργός για τα θέματα του δημοσίου, όχι μόνο δεν κρύφτηκε, αλλά ήταν κεντρική ομιλήτρια σε εκδήλωση στο δημαρχείο… στο σπίτι δηλαδή των εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Κανένας συνδικαλιστής δεν εμφανίστηκε να καταθέσει άποψη, επαναστατικό αίτημα, να διαμαρτυρηθεί για τις μεγάλες αδικίες. Μα κανένας. Από καμία παράταξη.
Φαίνεται πως το δημοτικό συμβούλιο, είναι πιο εύκολος στόχος και η δημοσιότητα εις βάρος συμβούλων που φοβούνται για τα ψηφαλάκια τους, εξασφαλισμένη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το