Ελλάδα

Στην Ιταλία διέφυγαν δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα

newego_LARGE_t_1101_53828096_type13145

Δύο τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα αγνοούνταν, μετά την ανάκλησή τους από την Αγκυρα, στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

«Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία… Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές», δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.
Συνολικά, 160 τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.
Νωρίτερα, ο Τούρκος αξιωματούχος είχε δηλώσει ότι αγνοείται και ένας στρατιωτικός ακόλουθος από την πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της διπλωματικής αποστολής, τόνισε ότι δεν αγνοείται.
«Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν ανακλήθηκε στην Άγκυρα και ασκεί τα καθήκοντά του ως συνήθως», δήλωσε ο εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι μόνο ένας στρατιωτικός ακόλουθος υπηρετεί στην τουρκική πρεσβεία στη Βοσνία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το