Ελλάδα

Άφαντοι οι χρυσαυγίτες που χτύπησαν τη δικηγόρο στο Εφετείο

Φωτογραφίες σεσημασμένων μελών της Χρυσής Αυγής όπως και σχετικές δικογραφίες είδε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Εργαστηρίων η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, που δέχτηκε καταδρομική επίθεση και ξυλοκοπήθηκε από μέλη της οργάνωσης στο Εφετείο, στην προσπάθεια των αρχών να ταυτοποιήσουν τους δράστες και να προχωρήσουν σε συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν όχι μόνο τους ανθρώπους που χειροδίκησαν αλλά και το πρόσωπο που φέρεται να έδωσε την εντολή για την επίθεση στις άτυχες γυναίκες.

Η άτυχη γυναίκα, όπως κατήγγειλε, δέχτηκε την επίθεση την ώρα που άνοιξαν οι πόρτες του τρόλει στο οποίο βρίσκονταν. Εκείνη τη στιγμή βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τους χρυσαυγίτες που βρίσκονταν στο σημείο. Η δικηγόρος φώναξε στον οδηγό να κλείσει τις πόρτες του οχήματος, ωστόσο εκείνος δεν πρόλαβε και βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τα μέλη της οργάνωσης, που της επιτέθηκαν και τη χτύπησαν στο πρόσωπο, ενώ τραυματισμό δήλωσε μια αρχιτέκτων και μια καθηγήτρια ιταλικών που ήταν και αυτές στη στάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία εντόπισε προχθές και προσήγαγε 25 χρυσαυγίτες, οι οποίοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, ενώ οι τραυματίες μετέβησαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ούτως ώστε να αναγνωρίσουν τους δράστες. “Συμπαράσταση” στους προσαχθέντες χρυσαυγίτες έκαναν και πέντε βουλευτές του κόμματος, κάτι το οποίο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των δικηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στην δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη Χρυσή Αυγή. Ο Κώστας Παπαδάκης, ένας από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής, κατήγγειλε ενώπιον της έδρας που δικάζει την Χρυσή Αυγή την επίθεση στις δικηγόρους και ζήτησε να γίνει εκτεταμένη προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των προσερχομένων στο Εφετείο, καθώς μετά το συγκεκριμένο συμβάν είναι ξεκάθαρο πως κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το