Τοπικά

Αφαιρείται η επιμέλεια αλόγου που είχε αφεθεί τραυματισμένο σε οικόπεδο στην Αγριά

Φέρεται να άφησε εγκαταλειμμένο το άλογό του σε ένα οικόπεδο στην Αγριά και το φρόντιζε μια γειτόνισσα, με το ζώο να έχει σπασμένο πόδι και να βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Η γυναίκα κατάγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, αυτή με τη σειρά της ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου.
Χθες εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη για την αφαίρεση της επιμέλειας του αλόγου από τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του, κάτοικο Δράκειας, ο οποίος κλήθηκε στην Αστυνομία και δήλωσε πως δεν μπορεί να το φροντίζει, αποδεχόμενος να αναλάβει την επιμέλειά του η αρμόδια υπηρεσία.
Όπως έγινε γνωστό, το άλογο είναι πολύ αδύνατο και έχει ένα πόδι σπασμένο, ενώ το φροντίζει μια γειτόνισσα στο οικόπεδο της Αγριάς, όπου φιλοξενείται.

Ο ηλικιωμένος ιδιοκτήτης του ζώου φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς, πως λόγω προβλημάτων υγείας αδυνατεί να το επιμελείται και δέχθηκε να το αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου εξέδωσε χθες διάταξη, με την οποία αφαιρείται η επιμέλεια του ζώου από τον ηλικιωμένο και ανατίθεται σε αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία (άρθρο 5 του Νόμου 4039/2012), ο ιδιοκτήτης δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς υποχρεούται μεταξύ άλλων «να τηρεί τους κανόνες ευζωίας του ζώου και να μεριμνά για την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από τη σχετική εγγραφή στο βιβλιάριο υγείας ή στο διαβατήριο του ζώου, καθώς και να μεριμνά για την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, που να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του όρθια στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητά του για την πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης».

Επίσης υποχρεούται «να μην εγκαταλείπει το ζώο του, ενώ σε περίπτωση που επιθυμεί να αποχωριστεί το ζώο συντροφιάς, πρέπει να γνωστοποιεί στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου του τόπου της κατοικίας του την πρόθεσή του αυτή, να το παραδίδει σε αυτόν και να λαμβάνει από πιστοποιημένο κτηνίατρο αντίγραφο της μεταβολής της εγγραφής του ζώου του στη Διαδικτυακή Ηλεκτρονική Βάση σήμανσης και καταγραφής των ζώων συντροφιάς, όπου θα αναφέρεται ο Δήμος ως προσωρινός κάτοχος του αδέσποτου πλέον ζώου». Οι παραβάτες του νόμου τιμωρούνται και με χρηματικό πρόστιμο.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Νέα Δημοκρατία: Έρχονται ανακοινώσεις προσώπων για το ευρωψηφοδέλτιο – Πυρετός συσκέψεων για το συνέδριο

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει ένα πυκνό πρόγραμμα διεθνών επαφών τις επόμενες μέρες, πλην…

19 Μαρτίου 2024

Θλίψη για τον θάνατο 72χρονου

Θλίψη για τον θάνατο του Δημήτριου Μπιμπίλου σε ηλικία 72 ετών. Ο εκλιπών αφήνει πίσω…

19 Μαρτίου 2024

Θρήνος για τον 33χρονο που έχασε τη ζωή του από τη φωτοβολίδα

Μία ναυτική φωτοβολίδα, που πιθανόν είχε λήξει, προκάλεσε τον θανάσιμο τραυματισμό του 33χρονου Μανώλη από…

19 Μαρτίου 2024

Aστυνομικοί εξουδετέρωσαν με 36 σφαίρες ληστή που κρατούσε όμηρο υπάλληλο καταστήματος – Δείτε βίντεο

Σκηνές τρόμου έζησαν το βράδυ της 1ης Μαρτίου οι υπάλληλοι ενός μίνι μάρκετ της αλυσίδας…

19 Μαρτίου 2024

Ουκρανή πορνοστάρ φωτογραφήθηκε με βετεράνους του πολέμου για την αποκατάστασή τους – Δείτε βίντεο

Φωτογραφίση με βετεράνους του πολέμου στην Ουκρανία που έχουν χάσει τα άκρα τους έκανε η…

19 Μαρτίου 2024

Τροχαίο με τραυματισμό στην οδό Βόλου – Συγκρούστηκαν αυτοκίνητο και μηχανάκι

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό ενός δικυκλιστή σημειώθηκε απόψε, το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, στην οδό…

19 Μαρτίου 2024