Αθλητισμός

ΑΕΚ: Εγκρίθηκε η υπογειοποίηση για το νέο γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ έχει πολύ θετικά νέα και για το νέο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οπως ανακοινώθηκε και σήμερα επίσημα εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου, έργο που συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του νέου γηπέδου. Το εν λόγω πρότζεκτ είχε εγκριθεί προ καιρού από την Περιφέρεια Αττικής και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εγκρίθηκε και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Μια εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για να μπει και αυτό το έργο στην τελική ευθεία για την υλοποίησή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοινώνουν ότι δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου «Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια».

Όπως είναι γνωστό αλλά και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής… «το έργο αφορά στην τοπική ταπείνωση και μερική κάλυψη (σε μήκος 275 μ.) των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και την πρόβλεψη της μελλοντικής εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου της ΑΕΚ».

Προχωράει έτσι η υλοποίηση ενός έργου πνοής, που είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλά χρόνια για τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού, εκτός από την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ομάδας μας, θα ανακουφίσει την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, ενώ θα ελευθερώσει χώρους έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων σε ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σημεία της περιοχής.

Πρόκειται για δημόσιο έργο που θα γίνει με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής και με βάση μελέτες εφαρμογής που έχουν εξ ολοκλήρου χρηματοδοτήσει η Δικέφαλος ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ με σκοπό την κατά το δυνατόν πιο έγκαιρη διαδικασία υλοποίησής του»
Αναφορικά με τα έργα, θεμελιώνεται ήδη ο δεύτερος πυλώνας για το νέο γήπεδο.

Αναλυτικά η ενημέρωση του επίσημου site της «Αγιάς Σοφιάς»: «Η κάμερα του agiasofia.today βρέθηκε και σήμερα στο εργοτάξιο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε, όπως πάντα, πολλές νέες εικόνες να καταγράψει. Το μπετόν έχει πέσει πια παντού στο βόρειο τμήμα του εργοταξίου, από την πλευρά του άλσους δηλαδή, και η εξέλιξη του έργου είναι ραγδαία. Όπως όμως εξηγεί στο βίντεο ο πολιτικός μηχανικός Μάρκος Ζαφειρίου η ανάπτυξη των κτισμάτων σε ισόγειο και υπόγειο είναι συνεχής, ενώ είναι πλέον έτοιμος προς θεμελίωση και ο πυλώνας 1 που μαζί με τον ήδη θεμελιωμένο πυλώνα 2, θα χρησιμεύσουν για τη στήριξη του στεγάστρου του γηπέδου».

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το