Ελλάδα

Aegean: Ειδική πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων από την Ρωσία

Περί τους 130-140 από τους συνολικά 200 και πλέον Έλληνες πολίτες, που εξέφρασαν ως τώρα την επιθυμία να επιστρέψουν στην Ελλάδα και καταγράφηκαν από τα τρία Γενικά Προξενεία στη Ρωσία και την Πρεσβεία μας στη Μόσχα, αναμένεται να αναχωρήσουν τη Δευτέρα με ειδική πτήση επαναπατρισμού της Aegean, στην οποία θα έχουν ληφθεί όλα τα έως τώρα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

Όσοι δεν θα καταφέρουν να ενταχθούν σ’ αυτήν την πρώτη ομάδα Ελλήνων, που θα αναχωρήσει από τη Ρωσία μετά την επιβολή καραντίνας, θα προσανατολιστούν στην πτήση της ρωσικής εταιρείας Aeroflot, η οποία αναμένεται να ακολουθήσει για να παραλάβει Ρώσους πολίτες από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες υφίσταται μια αρχική συνεννόηση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Ρωσίας, ώστε κατά τη διαδρομή Μόσχα-Αθήνα να μεταφερθούν στην Ελλάδα και οι υπολειπόμενοι Έλληνες πολίτες. Σε ερώτηση του «Έθνους» προς την επίσημη εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, η Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι η πτήση της Aeroflot ετοιμάζεται, ωστόσο δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ακριβής ημερομηνία πραγματοποίησής της.

Στους επιβάτες της πτήσης προς Ελλάδα θα συμπεριληφθούν ως επί το πλείστον Έλληνες, που εργάζονται στη Ρωσία και οι εργασίες τους έχουν ανασταλεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, είτε είναι μέλη μικτών συμβιώσεων και γάμων, είτε βρέθηκαν σε ρωσικό έδαφος εντελώς προσωρινά και αποκλείστηκαν, γιατί δεν πραγματοποιήθηκαν οι πτήσεις επιστροφής τους. Μεταξύ των εργαζομένων ξεχωρίζει φυσικά η dream team των σχεδόν είκοσι εκπροσώπων του ελληνικού μπασκετικού θαύματος και μέλη των οικογενειών τους, προπονητές, τεχνικοί, φυσιοθεραπευτές.

Γνωστότεροι εξ αυτών οι Δημήτρης Ιτούδης και Δημήτρης Πρίφτης, που εργάζονται σε ρωσικές ομάδες και αναμένουν τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και των εθνικών ομοσπονδιών στα τέλη Μαΐου σχετικά με το μέλλον των πρωταθλημάτων σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το