Ελλάδα

Άδωνις: Θα πάω μέχρι τέλους, χθες είχα μηδέν υπογραφές και σήμερα 30

adonis708_23

Αποφασισμένος να φτάσει «μέχρι τέλους» το θέμα της υποψηφιότητας του για την προεδρία της ΝΔ, εμφανίζεται ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Φυσικά θα είμαι μέχρι τέλους. Χθες, στις επτά η ώρα που το ανακοίνωσα, είχα μηδέν υπογραφές. Τώρα, έχω κοντά στις τριάντα» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5.

«Όλοι φίλοι είμαστε, νεοδημοκράτες είμαστε, αγαπημένοι θα είμαστε και μετά την εκλογική διαδικασία, όποιος και να βγει αρχηγός, μαζί θα είμαστε και την επομένη. Τον Τσίπρα έχουμε εχθρό.

Δεν είμαστε εχθροί μεταξύ μας. Έχουμε μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία ορίζει το καταστατικό μας πώς ακριβώς θα γίνει και πότε θα ολοκληρωθεί, μετά τη ψήφο από τους φίλους και τα στελέχη της ΝΔ και τους ψηφοφόρους της, με την ανοιχτή αυτή, ωραία λαϊκή διαδικασία. Από αυτή τη διαδικασία, μόνο κερδισμένη μπορεί να βγει η παράταξη.

Γιατί κερδισμένη; Γιατί ανοίγεται στη κοινωνία και τη φέρνει κοντά στην τάξη της ΝΔ, είναι αυτή η ζύμωση. Δεν νομίζω ότι πρόκειται μεταξύ μας να κάνουμε κάποιου είδους εκστρατεία που θα φέρει ρωγμές στη ΝΔ. Πιστεύω ότι κατά βάθος όλοι την αγαπάμε τη ΝΔ και όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να δυνατή και δυναμωμένη. Εμένα μού άρεσε περισσότερο μια δεξιά τύπου Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, μια τέτοια δεξιά μού αρέσει εμένα.

Εγώ, εφόσον συγκεντρώσω τις υπογραφές, θα είμαι υποψήφιος μέχρι τέλος.»

Για την υποψηφιότητα Μητσοτάκη τόνισε ότι είναι άδικο να κριθεί από το επώνυμο.

«Καμιά φορά, τα επώνυμα ευνοούν, αλλά στην κυρία ενότητα, τα επώνυμα δεν ευνοούν. Εγώ θέλω να κριθούν οι υποψηφιότητες με βάση τις πολιτικές θέσεις μας εκάστων. Στα οικονομικά θέματα εγώ νομίζω είμαστε κοντά. Με τον Κυριάκο ενδεχομένως να διαφωνούμε λίγο στα της αμιγώς δεξιάς πολιτικής. Ας πούμε, αυτός είναι πιο κεντρώος, εγώ είμαι πιο δεξιός.»

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το