Τοπικά

Αδήριτη η ανάγκη συνεργασίας Δήμου Βόλου και γιατρών του Νοσοκομείου

Στήριξη των δομών του δήμου από τους Νοσοκομειακούς γιατρούς, συμφώνησαν στη συνάντησή τους η υποψήφια Δήμαρχος, Ν. Καπούλα και ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του Αχιλλοπούλειου, Π. Μαλινδρέτος. Η ευέλικτη κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου, ήταν το θέμα που συζήτησε η υποψήφια Δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Βόλος-Έξυπνη πόλη», Νάνσυ Καπούλα, στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών του Αχιλλοπούλειου, Παύλο Μαλινδρέτο.

Ένα από τα προβλήματα που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, σύμφωνα με τον κ. Μαλινδρέτο, είναι οι άποροι και ανασφάλιστοι που δεν δικαιούνται οδοιπορικά για τη μετάβασή τους, τονίζοντας ωστόσο, πως υπάρχει λύση, έχοντας ως βασική προϋπόθεση τη συνεργασία με το Δήμο Βόλου.
Επίσης, όπως σημείωσε ο ίδιος,μέριμνα πρέπει να λάβει ο Δήμος, τόσο για το θέμα των αστέγων, καθώς το Νοσοκομείο Βόλου δενμπορεί ν’ αποτελεί το μοναδικό καταφύγιο για όλους όσους δεν έχουν που να διαμείνουν, όσο και για τη διεύρυνση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».
«Πρέπει το Τμήμα Πρόνοιας του Δήμου να έχει συνεχή επαφή με το Τμήμα Κοινωνικών Λειτουργών του Νοσοκομείου Βόλου, προκειμένου να μπορούν ν’ αντιμετωπιστούν δύσκολα περιστατικά», υπογράμμισε ο κ. Μαλινδρέτος.

Η υποψήφια Δήμαρχος Ν. Καπούλα, επανέλαβε και προς τον κ. Μαλινδρέτο, την αδήριτη ανάγκη να δημιουργηθεί τηλεφωνική γραμμής στήριξης στο Δήμο Βόλου που θα μπορεί να υποστηρίζει και να αντιμετωπίζει περιστατικάανήμπορων και αναξιοπαθούντων δημοτών. Από την πλευρά του ο κ. Μαλινδρέτος συμφώνησε στη συνεργασία των νοσοκομειακών γιατρών για στήριξη των δομών του δήμου.
Σε ό,τι αφορά το κομμάτι της πρόληψης, οι δύο πλευρές συμφώνησαν την από κοινού συνεργασία, με σκοπό την ενημέρωση του πληθυσμού σε θέματα δημόσιας υγείας.
Εκτενής αναφορά τέλος έγινε και για την ανάγκη τόνωσης του εθελοντισμού στον τομέα της αιμοδοσίας και στη δωρεά οργάνων σώματος, με την ανάληψη δράσεων από το δήμο, σε συνεργασία πάντα με τους γιατρούς.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουν οι δείκτες

Tην τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, θα αλλάξει η ώρα σε θερινή, με τους δείκτες των…

26 Μαρτίου 2024

Ο Δήμος Βόλου συμμετείχε στο Greek Tourism Workshop στη Δανία (Κοπεγχάγη)

Ο Δήμος Βόλου, διά της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, συμμετείχε στην διοργάνωση Greek Tourism Workshop στη Δανία…

26 Μαρτίου 2024

«Σκότωσα τη μητέρα μου» – 26χρονη δολοφόνησε την 46χρονη μητέρα της με ένα τηγάνι

Για την άγρια δολοφονία της μητέρας της την οποία σκότωσε με ένα τηγάνι συνελήφθη μια…

26 Μαρτίου 2024

Πυροβολισμοί σε μπαρ – Αναζητούνται οι δύο δράστες

Κινητοποίηση της ΕΛΑΣ προκάλεσε περιστατικό πυροβολισμών μέσα σε μπαρ το απόγευμα της Δευτέρας στην Ομόνοια.…

26 Μαρτίου 2024

Απανθρακωμένα ανθρώπινα λείψανα εντοπίζονται σε δυτική πολιτεία (βίντεο)

Ανθρώπινα υπολείμματα εντοπίστηκαν σε μυστικούς τάφους και αποτεφρωτήρα στο δυτικό Μεξικό, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα συλλογικότητα…

26 Μαρτίου 2024

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης στην Πορταριά

Από τη ΔΕΥΑΜΒ ανακοινώνεται ότι: Την Τετάρτη 27/3/2024 λόγω προγραμματισμένων εργασιών που αφορούν στο δίκτυο…

26 Μαρτίου 2024