ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο καιρός σήμερα στον Βόλο

Τοπικά

Βρέθηκε νεκρός 52χρονος στα Τρίκαλα

Τοπικά

Για μια Θεσσαλία αλλιώς

Άρθρα

Τοπικά

Αδιόριστοι 2.500 εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία προσδοκούν πρόσληψη σε θέση αναπληρωτή

Μέχρι 30 Απριλίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στη διαδικτυακή πύλη του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΠΣΥΔ) του υπουργείου Παιδείας οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί που θέλουν προσληφθούν για την ερχόμενη σχολική χρονιά 2018-2018 ως αναπληρωτές στα δημόσια σχολεία.
Σημειώνεται πως τις περιοχές που θέλουν να τοποθετηθούν, οι εκπαιδευτικοί θα τις δηλώσουν στα τέλη καλοκαιριού.
Σε όσους έχουν ήδη εγγραφεί στο σύστημα, δεν απαιτείται εκ νέου προσκόμιση δικαιολογητικών.
Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα άνοιξε την Παρασκευή 13 Απριλίου για τους εκπαιδευτικούς γενικών σχολείων, των ειδικών σχολείων και των μουσικών.
Και ήδη το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, ενώ ορισμένοι επικοινωνούν και με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ώστε να λάβουν κάποιες επιπλέον πληροφορίες που θέλουν.
Πανελλαδικά οι αιτήσεις από τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς μπορεί να ανέλθουν και στις 100.000. Βέβαια από αυτούς αναμένεται να προσληφθούν ως αναπληρωτές οι 20.000, δηλαδή ένας στους πέντε.

Στη Μαγνησία οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί βάσει του αριθμού των αιτήσεων των προηγούμενων χρόνων υπολογίζονται κοντά στους 2.500.
Και δυστυχώς κάθε χρόνο αυξάνονται, αφού μόνιμες προσλήψεις δεν γίνονται, επομένως όλο και περισσότεροι προστίθενται στην ουρά της μεγάλης αναμονής.
Ειδικά, στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υπάρχουν αδιόριστοι που έχουν αποφοιτήσει εδώ και 25 χρόνια και προσπαθούν μέσα από τα φροντιστηριακά μαθήματα να επιβιώσουν. Από την άλλη οι «φρέσκοι» απόφοιτοι αφενός γνωρίζουν ότι έχουν από ελάχιστες έως μηδαμινές ελπίδες να προσληφθούν ως αναπληρωτές, με εξαίρεση τους αποφοίτους ειδικής αγωγής και ενδεχομένως άλλων ελάχιστων ειδικοτήτων, εντούτοις υποβάλουν και αυτοί την αίτησή τους, καθώς δεν έχουν άλλη επιλογή.
Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί αποτελούν το 14,5% στο σύνολο του εκπαιδευτικού δυναμικού της χώρας και αυτό το ποσοστό ισχύει και στην περίπτωση της Μαγνησίας, όπου ανέρχονται στους 400 περίπου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι από το ερχόμενο φθινόπωρο θα αρχίσει τις διαδικασίες για τον διορισμό μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού.
Από το 2011 και μετά έχουν συνταξιοδοτηθεί 30.000 εκπαιδευτικοί, εκ των οποίων οι 19.000 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και οι 11.000 στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Το υπουργείο Παιδείας θέλει να συγκεντρώσει τα κενά στα σχολεία για να κάνει προσλήψεις, αν και αυτά υπολογίζονται κοντά στα 20.000. Τα κενά προέρχονται κυρίως από τις συνταξιοδοτήσεις.
Στη Μαγνησία φέτος υπέβαλαν αίτηση για συνταξιοδότηση 28 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι και καθηγητές.
Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος επισήμανε πως «είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της υποβολής αιτήσεων από τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Μάλιστα αρκετοί έρχονται και από τη Διεύθυνση για την παροχή βοήθειας και διευκρινίσεων σε θέματα που θέλουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το