Τοπικά

Αδιάβατος ο δρόμος από Χάνια σε Δράκεια μετά τη θεομηνία του περασμένου Σαββάτου “Θ”

(φωτό αρχείου)
(φωτό αρχείου)

Σε κατάσταση διάλυσης το οδικό δίκτυο του Πηλίου, με τη θεομηνία του Σαββάτου να δίνει τη χαριστική βολή, ενώ οι καταστροφές έφεραν στο φως τις πολλές κακοτεχνίες στον δρόμο Χάνια-Κισσός. Ο εργολάβος, όπως διαπιστώθηκε μετά από αυτοψία, δεν τοποθέτησε ούτε τοιχία αντιστήριξης, αλλά ούτε καν υπόστρωμα, με αποτέλεσμα η καταστροφή να είναι προδιαγεγραμμένη.
Σε μήκος ενός χιλιομέτρου ο δρόμος Χάνια-Δράκεια έχει καταστραφεί, καθώς τα ρέματα της περιοχής φούσκωσαν και πέρασαν από πάνω του με αποτέλεσμα να διαλυθεί το οδόστρωμα. Εάν δεν γίνει έστω και μερική αποκατάσταση μέχρι το Σάββατο, κινδυνεύει να αναβληθεί το Ράλι Κένταυρος. Από Χάνια προς Δράκεια και το αντίστροφο δεν υπάρχει πρόσβαση και άσφαλτος δεν υπάρχει. Το συγκεκριμένο τμήμα είχε στοιχειωδώς αποκατασταθεί πριν ένα μήνα, αλλά η θεομηνία «ξήλωσε» τα πάντα.
Από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας πρέπει να γίνει φρεζάρισμα, να γίνουν υποσκαφές, να τοποθετηθεί 3-Α και νέα άσφαλτος. Το συγκεκριμένο σημείο έχει οριστεί ως θέση αναστροφής αυτοκινήτων στο Ράλι και αν οι εργασίες δεν ολοκληρωθούν θα υπάρξει πρόβλημα για την τέλεση του προγραμματισμένου γεγονότος. Μέχρι το Σάββατο πρέπει να έχουν «πέσει» στο σημείο 15 φορτηγά με 3-Α.
Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στον δρόμο Χάνια-Κισσός, στο ύψος από τα «καρεκλάκια». Εκεί, όπως τόνισε η κ. Κολυνδρίνη, ο δρόμος έχει μείνει… μισός.
Κατέρρευσε παρότι κατασκευάστηκε το 2009 και μετά από αυτοψία διαπιστώθηκε ότι δεν διαθέτει σε πολλά σημεία τοίχους αντιστήριξης και τοιχία.
Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δρόμος δεν διαθέτει υπόστρωμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το