Τοπικά

Αδιάβατα πεζοδρόμια στη συνοικία Αγ. Γερασίμου (photos)

Πολίτες δεύτερης κατηγορίας νιώθουν οι περίοικοι της Ζάχου και της Καραμπατζάκη πάνω από την Γιάννη Δήμου στο ύψος της σιδερένιας γέφυρας του Κραυσίδωνα στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου, καθώς τα πεζοδρόμια και οι γύρω ελεύθεροι χώροι έχουν μετατραπεί σε «ζούγκλα». Τα χόρτα στα πεζοδρόμια ξεπερνούν σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια αλλά και εγκαταλειμμένα ΙΧ και τροχόσπιτα.

Η «Θ» πραγματοποίησε χθες μετά από παραινέσεις αναγνωστών οδοιπορικό στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου και ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε πραγματικά τριτοκοσμικές συνθήκες.
Περνώντας το ύψος της Γιάννη Δήμου επί της Ζάχου και φθάνοντας στη σιδερένια γέφυρα, ξαφνικά το σκηνικό στα πεζοδρόμια αλλάζει, αφού είναι στην κυριολεξία αδιάβατα από τα χόρτα. «Θα μας φάνε τα φίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά περίοικος στη θέα του φωτογραφικού φακού. «Βλέπετε και μόνοι σας το χάλι. Δεν τολμούμε να πλησιάσουμε στα πεζοδρόμια, καθώς υπάρχουν φίδια και φοβόμαστε. Ούτε που θυμόμαστε από πότε έχουν να κοπούν τα χόρτα και να καθαριστούν. Θέλουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου να ενδιαφερθούν και να έρθουν στη γειτονιά μας για να μας απαλλάξουν από αυτή την άσχημη κατάσταση» προσέθεσε χαρακτηριστικά.


Παρόμοια σε πολλά σημεία είναι η εικόνα στα πεζοδρόμια και από την άλλη πλευρά του Κραυσίδωνα επί της Καραμπατζάκη, όπου τα χόρτα έχουν φτάσει σε ύψος το ένα μέτρο και τα καθιστούν απροσπέλαστα για τους πεζούς.

Μάλιστα, από την πλευρά της Καραμπατζάκη ο μεγάλος ελεύθερος χώρος που υπάρχει μετά τη σιδερένια γέφυρα, έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, αφού έχουν πεταχτεί κάθε λογής σκουπίδια. Σε πολλά σημεία, μάλιστα, τα απορρίμματα έχουν ως «καμουφλάζ» τα χόρτα που παραπέμπουν σε «ζούγκλα», με τους περιοίκους να διαμαρτύρονται και να ζητούν να καθαριστεί η περιοχή.
Να αναφερθεί ότι σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται σταθμευμένο κάτω από τη σκιά ενός μεγάλου δέντρου και ένα τροχόσπιτο, παρά το γεγονός ότι ο χώρος είναι δημοτικός, ενώ από την πλευρά της Ζάχου υπάρχει εγκαταλειμμένο χωρίς πινακίδες και ένα μεγάλο βαν.


Οι περίοικοι της Ζάχου στη συνοικία του Αγίου Γερασίμου ζητούν να καθαριστεί και η κοίτη του Κραυσίδωνα, καθώς σε πολλά σημεία τα χόρτα έχουν ξεπεράσει σε ύψος το ένα μέτρο, ενώ υπάρχουν πεταμένα και διάφορα σκουπίδια και πλαστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το