Κόσμος

Αδιανόητο: Διευθυντής ζωολογικού διέταξε να σφάξουν κατσικάκια για να τα φάνε σε πάρτι – Φαίνεται πως είχε ανταλλάξει και ζέβρα για… εργαλεία

Ο πρώην διευθυντής ενός ζωολογικού κήπου στο Μεξικό σκότωσε τέσσερις πυγμαίες κατσίκες και τις σέρβιρε σε ένα πάρτι για την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως ισχυρίζονται οι Αρχές.
«Αυτά τα τέσσερα ζώα σφάχτηκαν και μαγειρεύτηκαν στις εγκαταστάσεις του ζωολογικού κήπου και σερβιρίστηκαν ως φαγητό στο πάρτι για το τέλος του έτους», δήλωσε ο Φερνάντο Ρουίζ Γκουτιέρεζ, διευθυντής άγριας ζωής του κρατικού τμήματος περιβάλλοντος, κατηγορώντας τον τότε διευθυντή του ζωολογικού κήπου, Χοσέ Ρουμπέν Νάβα.

«Αυτό έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανθρώπων που τα έτρωγαν, επειδή τα ζώα αυτά δεν ήταν κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με την Guardian.

Ο Ρουμπέν Νάβα είχε απομακρυνθεί από τη θέση του διευθυντή του τοπικού ζωολογικού κήπου στην πόλη Chilpancingo στις 12 Ιανουαρίου μετά τον θάνατο ενός ελαφιού εκεί. Όμως, αξιωματούχοι δήλωσαν την Τρίτη ότι από έρευνα διαπιστώθηκε πως ορισμένα ζώα στον ζωολογικό κήπο φέρονται να είχαν πωληθεί, διακινηθεί ή καταναλωθεί υπό τις εντολές του…

Το κρατικό τμήμα περιβάλλοντος δήλωσε ότι τα ελάφια και τα βοοειδή Watusi είχαν επίσης πωληθεί σε ιδιώτες -χωρίς σωστή καταγραφή της πώλησης στα λογιστικά βιβλία.
Μάλιστα, ο Νάβα φέρεται επίσης να αντάλλαξε μια ζέβρα με κάποια εργαλεία που χρειάζονταν για να φτιάξει πράγματα στον ζωολογικό κήπο -αλλά σε επιθεώρηση δεν εντοπίστηκαν τέτοια εργαλεία στις εγκαταστάσεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το