Κόσμος

Αδιανόητο: Άφησε το 18 μηνών μωρό της έξι μέρες μόνο και πέθανε από ασιτία – Είχε πάει να βρει τον σύντροφό της

Συγκλονισμένη η Ιταλία από τον χαμό βρέφους από ασιτία, το οποίο η μητέρα του το άφησε μόνο στο σπίτι στο Μιλάνο για έξι ημέρες για να ζήσει…τον έρωτά της.

Η 37χρονη αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από 20 χρόνια έως ισόβια και το μόνο αίτημα που έχει κάνει είναι να τη βοηθήσουν να μιλήσει με τον σύντροφο της που την αποφεύγει και δεν απαντάει στις κλήσεις της.

Τι συνέβη
Σύμφωνα με την Il Giorno η 37χρονη Αλέσια Πιφέρι γυρνώντας από διακοπές έξι ημερών προκειμένου να επισκεφτεί τον σύντροφο της στο Μπέργκαμο βρήκε την κόρη της νεκρή στην κούνια της. Ζήτησε βοήθεια από μια γειτόνισσα που κάλεσε την αστυνομία. Η γειτόνισσα κατέθεσε ότι «έκλαιγε στην αγκαλιά μου και μου έλεγε “Είμαι καλή μητέρα. Δεν είμαι εγκληματίας”».

Η 37χρονη προσπάθησε να ξεγελάσει τους αστυνομικούς που δεν πίστεψαν την ιστορία της, καθώς το νεκρό σώμα της μικρής Ντιάνας «μαρτυρούσε» ότι είχε πεθάνει από ασιτία. Είπε πως τις έξι ημέρες της απουσίας της, επισκέφτηκε κάποιες φορές το Μιλάνο, συνοδεύοντας τον φίλο της σε κάποια επαγγελματικά ραντεβού που είχε, χωρίς όμως να πάει στο σπίτι να δει το παιδί. Ο φίλος της κατέθεσε ότι η Αλέσια του είχε πει πως η Ντιάνα ήταν με τη θεία της, διακοπές.

Δίπλα στην κούνια του μωρού βρέθηκε και ένα μπουκάλι με ηρεμιστικά και εξετάζεται εάν δόθηκαν στο μικρό κορίτσι και εάν σχετίζονται με τον θάνατό του, καθώς κανείς από τους γείτονες δεν άκουσε κλάμα.

«Ήθελε να νιώθει ελεύθερη»
Οι Αρχές κάλεσαν την Αλέσια για ανάκριση. Ήταν ανεξήγητα διαυγής, συγκροτημένη και αρνήθηκε να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις. Δεν έκλαψε ποτέ, ούτε καν δάκρυσε. Στις Αρχές είπε: «Ήθελα να διαπιστώσω αν θα έχω μέλλον με τον σύντροφο μου. Για αυτό σκέφτηκα ότι ήταν σημαντικό να μη φύγω καθόλου από το πλευρό του σε αυτό το διάστημα, μολονότι φοβόμουν πως η Ντιάνα θα αρρωστήσει βαριά ή ακόμα και θα πεθάνει -κάτι που δεν ήταν στόχος μου».

Ο εισαγγελέας τη χαρακτήρισε «επικίνδυνο άτομο, ικανό να διαπράξει θηριωδίες», το οποίο δεν έχει «ηθικές αναστολές» να διασκεδάσει και να ζήσει τη σχέση της, «αφήνοντας ένα βρέφος μόνο, για σχεδόν επτά ημέρες» και αποφάσισε την κράτησή της μέχρι την εκδίκαση αυτή της τραγικής υπόθεσης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το