Τοπικά

Το αδιαχώρητο σήμερα στα τσιπουράδικα του Βόλου – Πριν δυο εβδομάδες οι πρώτες κρατήσεις για να τηρηθεί το έθιμο

Λίγο η σαρακοστιανή νηστεία που επιτάσσει θαλασσινά, λίγο η έφεση των Βολιωτών στο τσίπουρο, λίγο οι μεζέδες και η φήμη των τσιπουράδικων ξεπέρασε κατά πολύ τα σύνορα του Παγασητικού Κόλπου. Τα τσιπουράδικα είναι ένας λόγος που οι επισκέπτες «ψηφίζουν» εδώ και πολλά χρόνια τον Βόλο ως προορισμό για τις πασχαλινές διακοπές τους. Σήμερα Μ. Παρασκευή, για να βρει κανείς τραπέζι σε τσιπουράδικο, είναι αδύνατον αν δεν έχει κλείσει τραπέζι. Πολλοί επαγγελματίες ωστόσο επέλεξαν να μην κάνουν κρατήσεις, για να αποφύγουν τις παρεξηγήσεις, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

«Όποιος περάσει και βρει τραπέζι θα καθίσει. Αυτό που συμβαίνει κάθε Μ. Παρασκευή, πολλές φορές δεν αντιμετωπίζεται», υποστηρίζει επαγγελματίας.
Οι κρατήσεις ξεκίνησαν δύο εβδομάδες νωρίτερα και σήμερα, μόλις ολοκληρωθεί η περιφορά του Επιταφίου δεν θα «πέφτει καρφίτσα» στα τσιπουράδικα του κέντρου, αλλά και περιφερειακά. Βόλος και Νέα Ιωνία είναι για σήμερα «ρεζερβέ»…
Για σήμερα όλα τα τσιπουράδικα έχουν κάνει αυξημένες προμήθειες, καθώς περιμένουν αυξημένη κατανάλωση. Η σημερινή είναι η μοναδική μέρα που τα τσιπουράδικα κάνουν «ανάσταση» αν και οι τζίροι έχουν περιοριστεί σε σύγκριση με άλλες χρονιές.
«Φέτος πήγε πολύ καλά η κίνηση της Μεγάλης Εβδομάδας παρότι όλοι οι άνθρωποι είναι καταπονημένοι οικονομικά. Φυσικά δεν υπάρχει σύγκριση με εποχές προ κρίσης. Η Μ. Παρασκευή όμως είναι μια ημέρα που παραδοσιακά ο κόσμος επιλέγει τα τσιπουράδικα και δεν είναι τόσο «σφιχτός» στις παραγγελίες», τόνισε ο ιδιοκτήτης του «Ιώδιου».
Στα παραδοσιακά νηστίσιμα, στα οστρακοειδή και τα μαλάκια οι παραγγελίες τριπλασιάστηκαν σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα «κύματα» των πελατών. Σήμερα το βράδυ τα τραπέζια στα τσιπουράδικα θα αλλάξουν πελάτες τουλάχιστον δύο φορές.
Οι τιμές παραμένουν ίδιες και τα περισσότερα καταστήματα θα τοποθετήσουν και έξτρα τραπεζοκαθίσματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το