Ελλάδα

ΑΔΕΔΥ: Ψίχουλα τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

adedy

Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τα όσα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός χθες κατά τη συνεδρίαση του του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής (ΚΥΣΚΟΙΠ), κάνει λόγο για προσωρινά ψίχουλα για ορισμένες κοινωνικές ομάδες τις οποίες, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, και ίδιος με τις πολιτικές του οδήγησε στην εξαθλίωση.

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι ουσιαστικά η κυβέρνηση «επιχειρεί να εκπαιδεύσει το λαό να αποδεχτεί να ζει με τα ελάχιστα, να αποδεχτεί τη βαρβαρότητα και τη μιζέρια ως αναγκαίο κακό, να συμβιβαστεί με τη φτώχεια και την ανέχεια, να κατεβάσει και άλλο τον πήχη των απαιτήσεών του. Έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει, ως έναν εκ των 7 πυλώνων της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, μέχρι και το νόμο – λαιμητόμο για την κοινωνική ασφάλιση, καθώς και τις νέες ανατροπές στα εργασιακά που μαζί με το κουαρτέτο προωθεί».
Η ΑΔΕΔΥ συνεχίζει να ζητά μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων και καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν το παρών στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016, στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το