ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβλέψιμοι… στον Δήμο Βόλου 

Παραπολιτικά

Πρώτη φορά από το 1974…

Παραπολιτικά

Τρέχουν να μεταγράψουν ακίνητα 

Οι εικόνες της ημέρας

«Κόσκινο» δρόμοι του Βόλου

Οι εικόνες της ημέρας

Άνετη και δωρεάν φιλοξενία…

Οι εικόνες της ημέρας

Τοπικά

ΑΔΕΔΥ: «Ντροπή» για τον ΣΥΡΙΖΑ η αλλαγή του συνδικαλιστικού Νόμου

Ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ και της διδασκαλικής Ομοσπονδίας Δ. Μπράτης, τις «επιχειρήσεις» αλλαγής του συνδικαλιστικού Νόμου.
«Δεν θα τους περάσει» ανέφερε σε συνέντευξη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου και σημείωσε πως η ΑΔΕΔΥ με τη ΓΣΕΕ θα δώσουν μια ισχυρή απάντηση στην Κυβέρνηση στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου.
«Ο αγώνας για να διεκδικήσουμε μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας, για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την προαγωγή της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, της περίθαλψης και της Κοινωνικής Ασφάλισης, είναι τώρα περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.
Η Κυβέρνηση, για να κρύψει την αντιλαϊκή πολιτική της, προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να τους παραπλανήσει, ανακοινώνοντας μέρισμα 700.000.000 ευρώ, τη στιγμή που έχει αποφασίσει και υλοποιεί με το 3ο και το 4ο μνημόνιο μέτρα 17 δις ευρώ. Ήδη, πέρα από τα μέτρα του προϋπολογισμού για το 2018 (κατάργηση ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών, περικοπή κοινωνικών επιδομάτων κτλ) έχει ψηφίσει με τον Ν. 4442/2017 (τέταρτο μνημόνιο) τη μείωση του αφορολόγητου από 9.545 ευρώ στα 5.681 ευρώ, που συνεπάγεται αφαίμαξη ενός μισθού ετησίως και με τον Ν.4387/2016 περικόπτει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις μέχρι και 40% για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους. Στο δημόσιο έχει γίνει η μεγαλύτερη αφαίμαξη», είπε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το